5+1 τραγούδια για το σημερινό σας shopping

Καθώς εσύ περίμενες στην ουρά για το πρώτο Black Friday της κυπριακής πραγματικότητας, εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε έξι τραγουδάκια για να ακούς την ώρα που ψωνίζεις.

 


Article featured image
Article featured image


Μαύρα κι αυτά, όπως την σημερινή Παρασκευή. Καλή ακρόαση και καλό shopping!


 

ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ 

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι [shoppers] το άσμα "Τα μαύρα μααααααάτια σου" αποτελεί διασκευή του 1977 απ' τον Μανώλη Αγγελόπουλο. Θα το βρεις στο άλμπουμ "Ο Πρόσφυγας", μαζί με άλλα τέτοιου τύπου, ενώ αν σου αρέσει πολύ και θες να ακούσεις το πρωτότυπο ψάξε τον Αιγύπτιο Abdel Halim Hafez. 

 

ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ 

Για όλους όσοι δεν ξεχνούν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για απαλλαγή από την γερμανική κατοχή, ακόμα και την ώρα του shopping, τα «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» είναι ότι πρέπει για το ipod σας. Σε ενορχήστρωση Θάνου Μικρούτσικου και μουσική Samuil Pokrass, το εμβατήριο αυτό γράφτηκε εν έτει 1920, κατά τη διάρκεια του Ρωσικού εμφυλίου πολέμου. 

 

ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ 

Αν πάλι γουστάρετε ένα πιο light άκουσμα γιατί, ξέρω γω, θα κάνετε Black Friday στο τμήμα εσωρούχων, προτείνουμε το αξέχαστο άσμα της Tshiela Shirley Clementine Tshimanga Oksanen [ναι, αυτό είναι ολόκληρο το όνομά της] με τίτλο «Μαύρη μου έχεις κάνει την ζωή». Γραμμένο το 2006 από την Αννίτα Πάνια σε στίχους Νίκου Καρβέλα, το τραγούδι μεσουράνησε στο τηλεοπτικό σόου «Je T'aime» του Alter Ελλάδος. 

 

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ  

Αν πάλι η Black Friday σας βρήκε χωρισμένους με μία πιστωτική στο χέρι, μην πτοήστε. Δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε την μία και μοναδική Amy στο Back To Black. Το πιο εμπορικό τραγούδι για το 2007 στη Βρετανία το οποίο είχε πουλήσει 1.500.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς στη Βρετανία. Πάρτε τον δίσκο σε τιμή Black Friday αν δεν τον έχετε.  

 

ΜΑΥΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 

Για πιο ροκ και ρετρό καταστάσεις ταξιδεύουμε μουσικά  με το «Black Magic Woman» των Santana στον δίσκο «Abraxas» του 1970. Πρόκειται για διασκευή του ομώνυμου των Fleetwood Mac αλλά, σόρι, ο Σαντανίστας το απογείωσε. Αυτό ταιριάζει αν είστε στο ράφι με τα δερμάτινα ή τις μπότες με τα τρουκς. Ακούσαμε ότι θα είναι κι αυτές σε προσφορά  

 

ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 

Για πιο ποιοτικές και έντεχνες αγορές, συντονιστείτε με την «Μαύρη πεταλούδα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη σε στίχους και μουσική του ιδίου. Το τραγούδι μιλά για μια μαύρη –βεβαίως, βεβαίως- πεταλούδα που όποιος δεν την θυμάται, μαύρο θάνατο κοιμάται. Δύο φορές η λέξη «μαύρο» στο τραγούδι και μία η Black Friday, τρεις. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ