Η απόλυτη ατραξιόν της Παραμυθούπολης

Σαφώς, στην Παραμυθούπολη πάει κανείς με τα παιδιά για να δει την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας στον τεράστιο Τροχό, για να φωτογραφηθεί με τον Άγιο Βασίλη, για βόλτα με το Καρουζέλ, για να κάνει τρέλες στο παγοδρόμιο, στο Booster, στο Viking, στο τραινάκι του τρόμου και σε άλλα πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια που ήρθαν στον Στρόβολο κατ’ ευθείαν από το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας.

 


Article featured image
Article featured image

Πέραν όμως απ’ όλα αυτά, είναι κάτι άλλο, λίγο διαφορετικό, με το οποίο ένα παιδάκι μπορεί να γεμίσει εποικοδομητικά τον χρόνο του.

Στο σημείο κοντά στην είσοδο της Παραμυθούπολης, κάτω από την πρώτη μεγάλη τέντα, θα δεις έναν κύριο με έναν τροχό αγγειοπλαστικής, να βοηθάει παιδάκια να δημιουργήσουν με πηλό. Στο Askott Pottery του κύριου Χρίστου Ασκότη μπορεί ένα παιδάκι να φτιάξει εύκολα και γρήγορα (με τη βοήθεια του ίδιου) ένα μικρό έργο τέχνης, το οποίο στη συνέχεια με τη βοήθεια της Όλγας (της κόρης του κ. Χρίστου), μπορεί να το στολίσει με διάφορα μοτίβα που επίσης θα φτιάξει επί τόπου.

Τα πιτσιρίκια εννοείται πως ενθουσιάζονται με αυτή τη διαδικασία, ενώ σαφώς ο ενθουσιασμός διακατέχει και τους μεγάλους βλέποντας τους μικρούς καλλιτέχνες επί το έργο.

 




 

Η απόλυτη ατραξιόν της Παραμυθούπολης #xmas #askottpottery #art #cityfreepress

A video posted by City Free Press (@cityfreepress) on




 

Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις εκεί είναι να ψήσεις στον φούρνο και να βάλεις χρώμα στο σπουδαίο έργο σου (πρακτικά δεν γίνεται αφού είναι μια διαδικασία που διαρκεί 4 μέρες), πλην όμως μπορείς να το πάρεις μαζί σου και να το αφήσεις να στεγνώσει στον ήλιο. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς το εργαστήρι-showroom στο Παραλίμνι, το οποίο υπάρχει εδώ και 38 χρόνια ενώ καθημερινά το επισκέπτονται δεκάδες ντόπιοι και ξένοι, αλλά και το υπαίθριο εργαστήρι που στήνουν στον Πρωταρά κάθε καλοκαίρι (απέναντι από το ξενοδοχείο Odessa).

Μέχρι τότε, μια επίσκεψη στην Παραμυθούπολη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με την τέχνη της αγγειοπλαστικής.

 



Στο Askott Pottery στην Παραμυθούπολη θα βρεις επίσης να αγοράσεις εξαιρετικά δώρα, όπως το πανέμορφο μπολ της φωτογραφίας, αλλά και καμπανούλες, ρόδια-γούρια για το νέο έτος κλπ

 

Πληροφορίες: 23822428, 99627075

Facebook: Askott Pottery

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ