Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε λιγότερο από 24 ώρες

Προβλέπει το kitasweather.com.

 


Article featured image
Article featured image

Το χαμηλό βαρομετρικό που αναμένεται να μας επηρεάσει από αύριο Τρίτη βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος όπου και έχει βαθύνει.

Φτάνοντας στην περιοχή μας, το βαρομετρικό αυτά θα βαθύνει ακόμη λίγο, αφού θα εισέλθει σε θερμότερα νερά. Για αυτό αναμένονται αρκετές ποσότητες βροχής αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως από την Τρίτη το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Το χαμηλό βαρομετρικό αγγίζοντας τη Β. Αφρική, αναμένεται να φέρει και σκόνη στην περιοχή μας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Από το βράδυ της Τετάρτης θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά και αναμένεται χιονόπτωση, αρχικά από τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αλλά μέχρι και την Πέμπτη το πρωί τα χιόνια θα επεκταθούν και σε άλλες ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1550m.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Από τα αεροπλάνα θα εμφανίζονται Contrails, αφού οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4Bft.Η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21-22 βαθμούς στα παραλία και στις 11 βαθμούς στην χιονίστρα. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με κυρίως ψηλές νεφώσεις.

Την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και υψηλές νεφώσεις και πολύ τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τη Δευτέρα.

Το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα με μεγάλη διάρκεια.

Τοπικά αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα αλλά και τοπικές πλημμύρες από τις μεγάλες ποσότητες βροχής που αναμένονται. Στα ορεινά θα επικρατεί πυκνή ομίχλη όπου θα μειώνει την ορατότητα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη, ο άστατος καιρός συνεχίζει με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε παγκυπρια βάση, αλλά με λιγότερη ένταση και διάρκεια σε σχέση με την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και αναμένεται χιονόπτωση όπως προαναφέραμε. Οι πιθανότητες για βροχές έχει φτάσει στο μέγιστο 100% για την Τρίτη το βράδυ και την Τεταρτη για όλες τις περιοχές.

Βάση των μοντέλων, αλλά και της πείρας του kitasweather, φαίνεται πως πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο σύστημα όσον αφορά τις βροχοπτώσεις.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ