Η Καλύτερη Ταβέρνα και το Καλύτερο Σουβλάκι στην Κύπρο για το 2016

Σύμφωνα με τον γαστρονομικό θεσμό των Time Out Eating Awards 2016.

 


Article featured image
Article featured image

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, σε μια λαμπρή τελετή στο Royal Hall στην παλιά Λευκωσία, με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου, δόθηκαν από το Time Out Cyprus 15 συνολικά βραβεία.

Ανάμεσα σε αυτά, και τα βραβεία για την Καλύτερη Ταβέρνα αλλά και το Καλύτερο Σουβλάκι, δυο κατηγορίες που σαφέστατα ενδιαφέρουν πολύ τον Κύπριο καλοφαγά.



ΔΕΣ ΣΤΟ TIMEOUTCYPRUS.COM ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016





Νικητής στην κατηγορία Σουβλάκι αναδείχθηκε η «Γραβέλλα τζαι καπνιά» στη Λευκωσία. Η ταβέρνα στην Έγκωμη έχει βραβευτεί ξανά για το σουβλάκι της στα Time Out Eating Awards. Η σταθερή, ωστόσο, πορεία και η ποιότητά της, επιβραβεύονται για ακόμη μια φορά και φέτος.

Οι φανατικοί πελάτες της γνωρίζουν πολύ καλά πως η Γραβέλλα τζιαι καπνιά ψήνει το σουβλάκι με μαεστρία, στο σωστό χρόνο και στη σωστή διάρκεια και με την καλύτερη πρώτη ύλη, για να το απολαύσεις όπως πραγματικά του αξίζει. Εξάλλου, εδώ όλα είναι φτιαγμένα με άλφα-άλφα υλικά -από τα συνοδευτικά μέχρι τα μαγειρευτά-, και ετοιμάζονται αποκλειστικά στο μαγαζί. Αυτό είναι και το μεγάλο του ατού!

 




 



Από την άλλη, νικητής στην κατηγορία Ταβέρνα αναδείχθηκε «Το Κουλτουριάρικο» στο Γούρρι. Οδηγώντας προς την ορεινή Λευκωσία, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα και κοντά στα χωριά Άγιος Επιφάνιος, Καλό Χωριό (Ορεινής) και Κλήρου, θα συναντήσεις το γραφικό Γούρρι με τα παλιά πετρόκτιστα σπίτια και τις εικόνες της Κύπρου από τον περασμένο αιώνα. Εκεί, στο κέντρο του χωριού, θα ανακαλύψεις ένα ξεχωριστό ταβερνάκι, Το Κουλτουριάρικο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έκανε το Γούρρι trendy προορισμό για μίνι εκδρομή, χαλάρωση και φυσικά καλό φαγητό.

Το Κουλτουριάρικο, λοιπόν, τα καλοκαίρια σε υποδέχεται στη μικρή του αυλή, στην αριστερή πλευρά του χώρου, ενώ το χειμώνα σε σερβίρει στο ζεστό εσωτερικό του, σ’ ένα παραδοσιακό, καλαίσθητα διαμορφωμένο περιβάλλον, με το τζάκι και τα διάφορα αντικείμενα και εργαλεία της κυπριακής υπαίθρου να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Εδώ, θα φας αυθεντική κυπριακή κουζίνα, με ποιοτική πρώτη ύλη και πιάτα φτιαγμένα με φροντίδα, αγάπη και μεράκι στο μαγείρεμα και στη χρήση των υλικών. Δοκίμασε κουπέπια, κεφτέδες, μακαρόνια του φούρνου και τα λέμε…

 




 



Διάβασε περισσότερα για τα δύο πιο πάνω βραβευμένα εστιατόρια αλλά και για τα υπόλοιπα που βραβεύθηκαν στα φετινά 12α Time Out Eating Awards στο Time Out Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Πηγή: Time Out Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ