Αλλάζει και πάλι ο καιρός

Ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με λίγες ασθενείς βροχές το πρωί.

Στην περιοχή του Τροόδους θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι περίπου. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί 4 – 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Το απόγευμα ενισχύονται οι άνεμοι στα ψηλότερα ορεινά και στα παράλια από Πάφο μέχρι Λάρνακα σε ισχυρούς 5 – 6 μποφόρ, με ριπές των 7 – 8 μποφόρ και πολύ τοπικά για λίγο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και 1 βαθμό στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι εξασθενούν. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επηρεαζόμαστε από ασθενές θερμό μέτωπο και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, ελαφριάς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο.

Δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο σύντομα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η ροή του νερού χθες έφθασε τα 0.260 E.K.M νερού, ενώ σήμερα αναμένεται μικρότερη ροή, παρόλο που χθες είχαμε περισσότερες βροχές δεν είχαν την ένταση της Τετάρτης.

Το ύψος των χιονιών είναι στα 5 cm στην πλατεία και 10 cm στη χιονίστρα. Αυτή τη στιγμή σημειώνεται αρκετά καλή χιονόπτωση.





*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ