Υπάρχει κάτι πολύ νόστιμο στην παλιά Λευκωσία

Στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας, τα τελευταία 4 χρόνια, το The Market Company σερβίρει ασταμάτητα φαγητό και ποτό στους επισκέπτες που πέρασαν από το urban αισθητικής στενό της Πύθωνος.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα, μετά από θεμελιώδεις αλλαγές στο σερβίρισμα και τη δομή του, ξαναήρθε στο σημείο μηδέν. Νέα πιάτα. Νέα ποτά.

Ένας Ιταλός executive chef και ένας street artist διεθνούς βεληνεκούς, χαράσσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε αυτό το στενό της Πύθωνος να μείνει στην ιστορία της γαστρονομίας και της ποιοτικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Η κουζίνα κρατάει ως κεντρικό άξονα την Μεσογειακή γεύση, συνδυάζοντάς την με Ασιατικές γαστρονομικές συνήθειες.

Όσον αφορά το κρέας, στο Market Company θα βρείτε ενδεικτικά cuts, όπως Tomahawk, Rib on the Bone, Flank, Fillet.

Στη σταθερή λίστα θα βρείτε τις βελτιωμένες εκδοχές των κλασικών πλέον Blank Ink Pasta, Halloumi Cheese Roll, Crusted Seared Tuna, Teriyaki Pork Noodles.

Στη λίστα του πρωινού, το πιάτο Saksuka παραμένει στην κορυφή, παρέα με τα ποσέ αυγά που με τόση υπομονή προετοιμάζονται από το προσωπικό της κουζίνας. Όσο για τα αυγά, αξίζει να σημειωθεί ότι η κουζίνα τα προμηθεύεται από την φάρμα οργανικών προϊόντων Υγέα.

Τέλος, ο διακεκριμένος σεφ Pietro Rotolo θα βάλει την υπογραφή του σε όλο αυτό το γαστρονομικό εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε αυτήν την σεζόν, αισιοδοξώντας να αλλάξει προς το καλύτερο τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας.

Όσον αφορά στο μπαρ, η αλλαγή ξεκίνησε από την προηγούμενη σεζόν, όταν έγινε η επέκτασή του.

Αυτή τη σεζόν ολοκληρώθηκε το εγχείρημα του Δημήτρη Τσιάμη να συνδέσει τη φιλοσοφία του πίσω από το μπαρ με τη φιλοσοφία ζωής του Hunter S. Thompson.

Κάπως έτσι, όπως άλλαξε τη δική του ζωή η ανάγνωση του «The Proud Highway», έτσι και αυτός θα προσπαθήσει να αλλάξει τη φιλοσοφία των φιλοξενούμενών του «σπρώχνοντάς» τους προς την έννοια του fine drinking.

Αυτή τη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος, τα αποστάγματα μέσα από μια συλλογή που πλησιάζει τις 90 ετικέτες, signature cocktails, καθώς και μια λίστα από κλασικές συνταγές η οποία θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Βρείτε το στην οδό Πύθωνος 8, πάροδο της Ονασαγόρου, στην παλιά Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 22270504, 99 619895.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ