Στα κρατητήρια έβγαλε τη νύχτα ο Βέργας

Article featured image
Article featured image

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου θα οδηγηθεί στις 11 το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, ο οποίος έβγαλε όλο το βράδυ χθες στα κρατητήρια σε σχέση με την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων.

 

Ο Δήμαρχος της Πάφου συνελήφθη από την αστυνομία, γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα ως ύποπτος για την αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων που αφορούν την υπόθεση διαχωρισμού των οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία Aristo Developers.

Θεωρείται ύποπτος για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, γραπτών απειλών για φόνο, παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, αποστολής ενοχλητικών και απειλητικών μηνυμάτων και δημόσιας βλάβης.

Μετά τη σύλληψή του ο Δήμαρχος Πάφου οδηγήθηκε στο γραφείο του στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου, όπου η Αστυνομία προέβη σε έρευνες. Ακολούθως, αφού ανακρίθηκε οδηγήθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια, όπου πέρασε τη νύχτα.

Την απόφαση για τη σύλληψη του Σάββα Βέργα έλαβε η Νομική Υπηρεσία, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων, που έχουν συλλέξει οι ανακριτές για τα απειλητικά μηνύματα, τα οποία είχαν σταλεί από κινητό τηλέφωνο για την υπόθεση Aristo.

Η σύσκεψη της Νομικής Υπηρεσίας έγινε παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, και με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, και ανακριτών  του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμαρχος Πάφου στην ανάκρισή του και στη λήψη κατάθεσής του περιέπεσε σε αντιφάσεις.

Στην κατάθεσή του είχε αναφέρει πως δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιες ακριβώς ώρες είχε συνομιλήσει με τη συνεργάτιδά του, Μαρία Σολομωνίδου, και πως βρισκόταν στο Δημοτικό Μέγαρο την ώρα της αποστολής των απειλητικών μηνυμάτων.

Οι ανακριτές της υπόθεσης ανέλυσαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της συσκευής του Δημάρχου, προκειμένου να καταλήξουν σε τελικά συμπεράσματα.

Καθοριστική στη σύλληψη του Σάββα Βέργα είναι η συνδρομή ειδικού σύμφωνα με την οποία κατά την ώρα που στέλνονταν τα μηνύματα η Μαρία Σολομωνίδου και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας διαφάνηκε πως βρισκόταν στο ίδιο σημείο.

Τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν εναντίον της αναπληρώτριας Δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου, Ανδρούλας Ευθυμίου, του δημοτικού συμβούλου, Φαίδωνα Φαίδωνος και του δημοσιογράφου, Κώστα Νάνου. Ο Δήμαρχος Πάφου είχε αναφέρει πως απειλητικό μήνυμα στάλθηκε και στον ίδιο το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας έρευνα διεξάγεται και για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά στην Πάφο. Και για την υπόθεση αυτή βασικοί πρωταγωνιστές, με βάση τις καταγγελίες, είναι εκ νέου ο Δήμαρχος Πάφου και η Μαρία Σολομωνίδου. Στο πλαίσιο της έρευνας, διευρυμένο κλιμάκιο από το ΤΑΕ Αρχηγείου αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην Πάφο για τη λήψη καταθέσεων και τη συγκέντρωση στοιχείων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ