Στη Λεμεσό με το ποδήλατο

Είναι αλήθεια πως πολλές, αν όχι οι περισσότερες από τις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης της Λεμεσού, όπως άλλωστε και ολόκληρης της Κύπρου, δεν θεωρούνται καθόλου φιλικές προς τους ποδηλάτες.


Article featured image
Article featured image

Αυτό μάλιστα δεν είναι κάτι που έχει να κάνει ιδιαίτερα με τις υπάρχουσες υποδομές αλλά κυρίως με το μεντάλιτι των Κύπριων οδηγών, οι οποίοι όσο δεν σέβονται τα υπόλοιπα Ι. Χ τόσο περισσότερο προκλητικά επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν για τους «ενοχλητικούς» ποδηλάτες.

Είναι όμως, επίσης ορθό, πως με την ολοκλήρωση του Γραμμικού Πάρκου που έχει διαμορφωθεί κατά μήκος του Γαρύλλη Ποταμού και την τελική παράδοση του αναπλασμένου παραθαλάσσιου πάρκου στο Μόλο, οι ποδηλάτες στη Λεμεσό έχουν πλέον στη διάθεση τους πολλά και ικανοποιητικά χιλιόμετρα συνεχόμενου ποδηλατοδρόμου να διασχίσουν εντός της πόλης.

Αν μάλιστα συνυπολογιστούν και οι ποδηλατοδρόμοι που έχουν διαμορφωθεί σε άλλα σημεία του παραλιακού καθώς και στις δυτικές συνοικίες, τότε θα ήταν δίκαιο να ειπωθεί πως η Λεμεσός είναι πλέον μια αρκετά πλούσια σε ποδηλατικές υποδομές πόλη.

Τα δύο πιο κάτω βίντεο έχουν αναρτηθεί στο YouTube από τον Δημοτικό Σύμβουλο Λεμεσού Νεόφυτο Χαραλαμπίδη και αναπαριστούν τη συνεχόμενη ποδηλατική διαδρομή μήκους 14 περίπου χιλιομέτρων από τα Πολεμίδια στην Ακτή Δασούδι.

Το πρώτο βίντεο διασχίζει ουσιαστικά το Γραμμικό Πάρκο του Γαρύλλη, το οποίο ξεκινά από τα Πάνω Πολεμίδια και καταλήγει στη Μαρίνα και στο Παλιό Λιμάνι.

Το δεύτερο ακολουθεί την παραθαλάσσια διαδρομή Παλιό Λιμάνι – Ακτή Ολυμπίων – Δασούδι. 

(Πηγή φωτογραφίας: Friday Night Bike Limassol)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ