Απαγορεύεται να κάνει σεξ για τρεις μήνες ο γιατρός που θεραπεύτηκε από τον Έμπολα

Article featured image
Article featured image

Παίρνει σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο 33χρονος γιατρός από τη Νέα Υόρκη που νόσησε από Έμπολα.  Για τρεις μήνες όμως, απαγορεύεται κατηγορηματικά να κάνει σεξ.

 

Ο Γκρεγκ Σπένσερ επέστρεψε τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη από τη Γουινέα, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Λίγες ημέρες αργότερα, και καθώς γνώριζε τι έπρεπε να κάνει, αφού επέστρεψε από μια ζώνη υψηλού κινδύνου, πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο, με υψηλό πυρετό και εμετούς όπου διαπιστώθηκε πως νοσούσε από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Μετά από θεραπεία με πειραματικό φάρμακο και με τα αντισώματα της 59χρονης ιεραποστόλου Νάνσι Γουάιτμπολ, που είχε ασθενήσει από τον Εμπολα και επέζησε, ο νεαρός άντρας κατάφερε να το ξεπεράσει εντελώς και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Οι γιατροί όμως, του έχουν απαγορεύσει εντελώς για τους επόμενους τρεις μήνες να κάνει σεξ, αφού ο ιός παραμένει στο σπέρμα για το διάστημα αυτό.

Η σύντροφος του Σπένσερ, Μόργκαν Ντίξον, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς δεν έχει παρέλθει το χρονικό όριο των 21 ημερών για την ανίχνευση του θανατηφόρου ιού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ