Τι θα έκαναν 50ρηδες εαν γίνονταν ξανά 25;

Article featured image
Article featured image

Η Huffingtonpost ρώτησε το κλαμπ των 50ρηδων fans της, στο Facebook, τι θα ήθελαν να ξέρουν στα 25, το οποίο γνωρίζουν τώρα. Αυτές είναι οι συχνότερες τους απαντήσεις:

 

Να μιλούσαν περισσότερο

Εσείς είστε ο ένας και μοναδικά αληθινός «εισαγγελέας» του εαυτού σας, γι' αυτό μη φοβάστε να υπερασπιστείτε και να σταθείτε στον εαυτό σας, γιατί το να μετανιώσετε που δεν μιλήσατε είναι πολύ άσχημο.

Να ήξεραν πότε να φύγουν

Πολλοί αναγνώστες, είπαν ότι το να φεύγει κάποιος μακριά, ενώ μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση, είναι μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνουν για τον εαυτό τους. Και όσο πιο γρήγορα έρχεται σε αυτή τη συνειδητοποίηση, τόσο περισσότερο μπορεί κάποιος να κερδίσει τον χαμένο χρόνο.

Να είχαν σκεφτεί καλύτερα την επιλογή πανεπιστημίου

Κάποιοι, ανέφεραν ότι εύχονταν να είχαν ξανασκεφτεί την επιλογή του πανεπιστημίου πολύ περισσότερο, ή να είχαν αφιερώσει περισσότερη σκέψη πριν το παρατήσουν.

Να ταξίδευαν περισσότερο

Είσαι νέος μόνο μία φορά. Ετσι, πριν κουραστείς και σε καταβάλλουν οι ευθύνες, ή χρωστάς ένα δάνειο, ή αποκτήσεις σύζυγο και παιδιά, η εξερεύνηση του κόσμου είναι μια καλή ιδέα, εφόσον δεν τινάξετε τις οικονομίες σας στον αέρα! Σκεφτείτε να δουλέψετε στο εξωτερικό, επισκεφθείτε την πόλη που ονειρεύεστε. Και τέλος πάντων, πηγαίνετε κάπου, εκτός από την οθόνη του smartphone σας.

Να μην είχαν δημιουργήσει μεγάλα χρέη

Η συμβουλή είναι: μην αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε και σκεφτείτε πολύ καλά πριν βγάλετε πιστωτική κάρτα. Δεν έχει σημασία τι σας λένε, δεν είναι δωρεάν χρήματα και δεν χρειάζεται να τα ξοδέψετε σε ρούχα επώνυμων σχεδιαστών και φανταχτερές διακοπές. Οταν κάποιος είναι χρεωμένος, είναι απαίσιο.

Να φορούσαν περισσότερο αντηλιακό

Αγκαλιάστε το αντηλιακό, αυτή είναι η συμβουλή!

Να σκέφτονταν περισσότερο πριν παντρευτούν

Πολλοί αναγνώστες, τόνισαν ότι θα έπρεπε να είχαν περιμένει πριν παντρευτούν. Ενας από αυτούς είπε, ότι θα έπρεπε να περίμενε, τουλάχιστον μέχρι τα 30. Προφανώς, δεν υπάρχει κάνενας κανόνας γύρο από το γάμο, ακούγεται καλή συμβουλή – σε όποια ηλικία κι αν είστε- να σκέφτεστε προσεκτικά πριν παντρευτείτε.

Να έριχναν τους ρυθμούς τους

Πολλοί, ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο τους, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι με τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, τα social media ή ανησυχούν για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Η ζωή είναι πολύ μικρή. Απολαύστε την!

Να είχαν κάνει καλύτερες σπουδές

Οπως λένε, κανείς δεν μπορεί να πάρει τα κατορθώματά σου από εσένα. Η μόρφωση είναι ένα από αυτά τα κατορθώματα. Αρκετοί, εύχονται να είχαν πάει σε πανεπιστήμιο. Είτε πρόκειται οι σπουδές να σας προσγειώσουν στην καριέρα που ονειρεύεστε ή θα μάθετε να κάνετε τα πράγματα λίγο διαφορετικά, η μόρφωση είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Να είχαν προσέξει την υγεία τους

Στην ηλικία των 25, μπορεί να παρατηρήσατε ότι ο μεταβολισμός σας έχει αρχίσει να γίνεται αργός. Αλλά, αργότερα, κοιτώντας τον εαυτός σας, χρειάζονται περισσότερα, από το απλώς να κόψετε την πίτσα. Πρόκειται για τη δημιουργία συνήθειας, η οποία θα σας οδηγήσει σε μια ζωή με υγεία, για να μπορείτε να κάνετε αυτά που θέλετε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ