Γνωρίστε τα πιο μικρά έθνη του κόσμου

Article featured image
Article featured image

Από ανάγκη προσέλκυσης τουρισμού στην περιοχή μέχρι πολιτικές η ακόμη και προσωπικές διαμαρτυρίες, «μικρό-έθνη» ξεφυτρώνουν κατά καιρούς σε διάφορα σημεία του πλανήτη. 

 

Τα αλλιώτικα αυτά μέρη αποφάσισε να εξερευνήσει ο φωτογράφος Λεό Ντελαφοντέν, ο οποίος ταξίδεψε από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και την Αυστραλία δίνοντας μας συναρπαστικές εικόνες από το οδοιπορικό του. 

Kάνουμε αρχή με το πριγκιπάτο της Sealand.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που βρίσκεται στα ανοιχτά της Βρετανίας και χρησιμοποιήθηκε ως βάση για πειρατικούς ραδιοσταθμούς. Έχει τέσσερις κατοίκους και αρχηγό τον πρίγκιπα Μιχαήλ. 

H δημοκρατία του Saugeais

Μια συνομοσπονδία 11 μικρών πόλεων της Γαλλίας κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Στην αρχή ήταν ένα αστείο αλλά τώρα έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός που εκδίδει ψεύτικες άδειες παραμονής και γραμματόσημα. 

Η Καλσαχάρα

Συνδυασμός των ονομάτων Καλιφόρνια και Σαχάρα. Aυτό είναι το όνομα του έθνους που ίδρυσε ο εκκεντρικός Τράβις Μακ Χένρι σε μια έκταση που κληρονόμησε από τη γιαγιά του. Έχει δέκα κατοίκους και δικό του νόμισμα.  

Η Δημοκρατία του Βούκινου

Για να διαμαρτυρηθούν για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκάλεσε ένα σημείο ελέγχου περιπολίας των συνόρων, οι κάτοικοι της πόλης του Κey West στην Φλόριντα των ΗΠΑ αποφάσισαν την απόσχιση από την κεντρική κυβέρνηση. Ίδρυσαν την τουριστική ατραξιόν «Δημοκρατία του Βούκινου».   

Το πριγκιπάτο της Σεμπόργκα

Βρίσκεται στην Ιταλία και ιδρύθηκε όταν ένας ανθοπώλης ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε καμιά συμφωνία που να παραχωρεί την πόλη στην Ιταλία. Η κεντρική κυβέρνηση δεν την αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη περιοχή αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους κατοίκους να εκμεταλλεύονται την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 

Η αυτοκρατορία του Ατλαντίουμ

Ιδρύθηκε από τρεις εφήβους στα περίχωρα του Σίντνεϊ στην Αυστραλία. Έχει ως αρχηγό τον «αυτοκράτορα»τον Γεώργιο τον δεύτερο που έχει γίνει η φωνή της Αριστεράς της Αυστραλίας και πρόεδρος της Ένωσης των μικρο-εθνών.  

H Μολοσσία

Βρίσκεται στην εγκαταλειμμένη πόλη Ντέϊτον της Νεβάδα στις ΗΠΑ. Το κρατίδιο έχει δικό του ταχυδρομείο, τελωνείο και τηλεοπτικό κανάλι. Πρωθυπουργός των είκοσι κάτοικων είναι o εντιμότατος Κέβιν Μπαου. 

Το Βασίλειο του Έλεορ 

Είναι ένα μικρό νησί στα ανοιχτά της Δανίας και είναι ακατοίκητο. Μια φορά το χρόνο, όμως, οι κάτοικοί του μαζεύονται για να τιμήσουν κάποιες εκκεντρικές παραδόσεις όπως η απαγόρευση της σαρδέλας σε κονσέρβα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ