Αμφίπολη: νομίσματα με την όψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Article featured image
Article featured image

 Νομίσματα με την όψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκαν μέσα στο μνημείο της Αμφίπολης, σύμφωνα με την επικεφαλή των ανασκαφών Κατερίνα Περιστέρη.

Η Περιστέρη αποκάλυψε ότι τα νομίσματα που βρέθηκαν χρονολογούνται στον 2ο αιώνα π.Χ, περίοδο των τελευταίων Μακεδόνων βασιλέων.

«Υπάρχουν απλά δεν σας τα δείξαμε» δήλωσε η κα Περιστέρη. Διευκρίνισε ότι τα νομίσματα πρέπει ακόμα να καθαριστούν και να φωτογραφηθούν.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης και η αποκάλυψη ότι μέσα στο μνημείο βρέθηκε και μελαμβαφής κεραμική του 4ου αιώνα π.Χ. «Διαθέτουμε τόσο υλικό κεραμεικής που δεν ξέρουμε ακόμη τι έχουμε», δήλωσε η κα Περιστέρη.

Το γεγονός προβάλλεται έντονα συμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ από τα μέσα της Αυσταλίας, κυρίως από το δίκτυο ABC. «Ο τεράστιος αρχαίος τάφος της Αμφίπολης και τα ευρήματά του έχουν συνεπάρει τους Έλληνες», τονίζεται στην σχετική είδηση που περιλαμβάνει αναλυτικά τις ανακοινώσεις που έγιναν χτες από την Κατερίνα Περιστέρη, τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή και τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Εγγλέζο.

Παράλληλα, δίνεται και το ιστορικό της όλης υπόθεσης, υπογραμμίζεται ότι πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την ταυτότητα του νεκρού αλλά σημειώνεται πως ιστορικοί θεωρούν μάλλον είναι απίθανο στην Αμφίπολη να έχει ταφεί ο Μέγας Αλέξανδρος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ