Κύπριος που ζει στο Λονδίνο σβήνει τις ρυτίδες

Article featured image
Article featured image

Ένα πρωτοποριακό προϊόν, που πιθανώς είναι ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στον τομέα της αντιγήρανσης, δημιούργησε ο Κύπριος επιστήμονας και εφευρέτης Κρις Τουμάζου.

 

Το προϊόν με την ονομασία Geneu, προσαρμόζει την αντιγηραντική θεραπεία του δέρματος στο DNA του κάθε ατόμου.

Η θεραπεία βασίζεται σε ένα καινοτομικό «τσιπάκι», το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς του προϊόντος να αναλύουν, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, δείγμα από το γενετικό υλικό του ατόμου μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Έτσι, μπορούν να ανακαλύψουν πόσο γρήγορα το σώμα διασπά το κολλαγόνο, δηλαδή την ζωτική πρωτεΐνη που διατηρεί φρέσκο το δέρμα, καθώς και το επίπεδο των αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό, οι οποίες προστατεύουν από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών.

Διαθέτοντας τις παραπάνω πληροφορίες, είναι δυνατή η γρήγορη παρασκευή ενός ορού ή μιας κρέμας με τη σωστή ποσότητα κολλαγόνου και αντιοξειδωτικών για κάθε άτομο.

 



 

«Πάρα πολύ κολλαγόνο θα κάνει ζημιά στο δέρμα. Πολύ λίγο δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Το νέο τεστ DNA δείχνει ακριβώς πόσο κολλαγόνο μπορεί να μεταβολιστεί», δήλωσε ο Κρις Τουμάζου.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», οι κλινικές δοκιμές για περίοδο 18 μηνών, που έγιναν σε μια κλινική στο κεντρικό Λονδίνο, δείχνουν ότι το προϊόν μειώνει τις ρυτίδες και άλλες φθορές του δέρματος έως 30% μέσα σε 12 εβδομάδες.

Ο Κρις Τουμάζου, είναι καθηγητής ηλεκτρονικής και βιοϊατρικής μηχανικής στο Imperial College του Λονδίνου και πρόσφατα ονομάστηκε «Ευρωπαίος εφευρέτης της χρονιάς» για το 2014.

Έχει κάνει και άλλες τεχνολογικές ανακαλύψεις στο πεδίο της ιατρικής, όπως ένα κοχλιακό εμφύτευμα για άτομα με προβλήματα ακοής, ένα τεχνητό πάγκρεας για διαβητικούς και ένα ασύρματο μόνιτορ καρδιάς.

Η φετινή βράβευσή του έγινε ακριβώς για μια μικρή φορητή συσκευή, που μπορεί να «διαβάσει» το DNA ενός ανθρώπου μέσα σε μισή μόλις ώρα. Είναι ένα τέτοιο «τσιπάκι» που πλέον αξιοποιείται στην αντιγηραντική θεραπεία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ