Ένα «Musical Project» από άλλη… Διάσταση

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 30χρονά του ο Πολιτιστικός Όμιλος «Διάσταση» παρουσιάζει το «Musicals Project», μια όμορφη παράσταση με τραγούδια από musicals, σήμερα (Τρίτη) αλλά και την ερχόμενη Παρασκευή, στο θέατρο Ριάλτο.

Κι αυτό ήταν σίγουρα μια καλή αφορμή για να συνομιλήσουμε με την Αντριάνα Σεργίδου, την ταλαντούχα μαέστρο του φωνητικού συνόλου.

 

«Φέτος, η Διάσταση συμπληρώνει 30 χρόνια δράσης στον κυπριακό πολιτισμό. Το είδος του μιούζικαλ έχει πρωτοπαρουσιαστεί στην Κύπρο από τη Διάσταση εξ ου και δεν θα μπορούσε να μη συμπεριληφθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του Ομίλου» μας λέει αρχικά η Αντριάνα.

«Στο συγκεκριμένο project λαμβάνουν μέρος το φωνητικό σύνολο, η παιδική χορωδία και η ομάδα χορού που συνολικά φθάνουν τα 110 άτομα! Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε περισσότερο την ποιότητα της μουσικής που περιέχεται στα μιούζικαλ και που πολλές φορές, επισκιάζεται από τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια».


«Το κλίμα στις πρόβες θα το περιγράψω με τρεις λέξεις: αγάπη, αλληλοσεβασμός και χιούμορ!»




«Στο ‘Musical Project’ θα έχουμε μαζί μας τρεις σπουδαίους τραγουδιστές που ξεκίνησαν από τη Διάσταση. Τον Δώρο Δημοσθένους, τη Ριάνα Αθανασίου και τον Στέφανο Γεωργιάδη».


«Είμαστε αμετανόητα Χατζιδακικοί και αμετανόητα ρομαντικοί»


«Στη Διάσταση δραστηριοποιούνται, συνολικά, γύρω στα 200 άτομα. Από τα 200 άτομα, τα 100 είναι ηλικίας από 7 μέχρι 18 χρονών. Αν, η Κύπρος είχε άλλους 100 παρόμοιους Ομίλους, σκεφτήκατε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα για τη νεολαία και για την κοινωνία μας γενικότερα;».

«Συνεργασίες-σταθμοί για τον Όμιλο; Πρώτος σταθμός ήταν σίγουρα η συνεργασία με τον Δημήτρη Λάγιο. Δεύτερος, η συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα, στις συναυλίες που έγιναν στο εξωτερικό για την Κύπρο. Και τρίτος, η συνεργασία με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τα 20 χρόνια από την τουρκική εισβολή, στο Ηρώδειο».

 



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο www.timeoutcypus.com πατώντας ΕΔΩ αλλά και στο Time Out Cyprus (τεύχος Δεκεμβρίου) που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

Τρίτη 2 & Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €18 & €15. Πληρ. 77777745.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ