Συνελήφθη η σύζυγος και η κόρη του αρχηγού του ISIS

Article featured image
Article featured image

O στρατός του Λιβάνου συνέλαβε και κρατεί τη σύζυγο και μία από τις κόρες του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι που προσπάθησαν να περάσουν από τη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.



Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη του γιού του ηγέτη του ISIS, ωστόσο, αργότερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι η σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ταξίδευε μαζί με μία από τις κόρες τους κατά τη σήλληψη.

Εξετάσεις DNA πραγματοποιήθηκαν για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται πραγματικά για παιδί του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η γυναίκα, συριακής καταγωγής, που ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, ανακρίνεται στους χώρους του υπουργείου Αμυνας του Λιβάνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από ιστοσελίδες του Ισλαμικού Κράτους.

Η σύλληψη αποτελεί πλήγμα για τον αλ-Μπαγκντάντι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της οργάνωσης που έχει συλλάβει πλήθος ξένων, ιρακινών και σύρων ομήρων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ