Το Orion μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με την επιστροφή του διαστημοπλοίου Orion στην ατμόσφαιρα της Γης έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.Πρόκειται για τη δοκιμαστική, μη επανδρωμένη πτήση του διαστημοπλοίου που ως σκοπό είχε την εξερεύνηση των πιθανοτήτων μιας μετέπειτα επανδρωμένης αποστολής με προορισμό την κατάκτηση του πλανήτη Άρη αλλά και άλλων αστεροειδών.  

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της NASA, στο βίντεο απεικονίζεται η θέα από το πιλοτήριο του διαστημοπλοίου κατά τη διάρκεια της δεκάλεπτης εισόδου του Orion στην ατμόσφαιρα της Γης και της προσθαλάσσωσής του στον Ειρινικό Ωκεανό.

Σκοπός του βίντεο ήταν η καταγραφή της έντασης και των συνθηκών που θα βιώνουν οι αστρονάυτες κατά την επιστροφή τους, όταν οι πτήσεις του διαστημοπλοίου θα είναι επανδρωμένες, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά το 2017.  

Το Orion ταξίδεψε στα 5793 χιλιόμετρα πάνω από την Γη σε μια δοκιμαστική πτήση διάρκειας 4,5 ωρών που είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει φτάσει διαστημόπλοιο που προορίζεται για επανδρωμένες αποστολές, τα τελευταία 40 χρόνια.   

Δείτε το βίντεο και πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΝΑΣΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ