H NASA «κτίζει» μια πόλη στα σύννεφα της Αφροδίτης

Article featured image
Article featured image

Δεν τις προλαβαίνουμε πλέον τις ειδήσεις από το διάστημα. Μετά από τις εντυπωσιακές εξελίξεις με το διαστημόπλοιο Orion, επιστήμονες της NASA προτείνουν τη δημιουργία μίας «πόλης» πάνω από τα σύννεφα της Αφροδίτης.

Η «πόλη» θα αποτελείται από τεράστια μπαλόνια – αερόπλοια που θα βρίσκονται περίπου 30 μίλια πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη.

Η Αφροδίτη, μας εξηγούν οι επιστήμονες, έχει τεράστια ηφαίστεια, όξινο στρώμα νεφών, ατμοσφαιρική πίεση 92 φορές μεγαλύτερη από τη Γη και θερμοκρασία περίπου 462 βαθμών Κελσίου. Παρόλο όμως που η επιφάνεια του πλανήτη είναι αφιλόξενη, η ανώτερη ατμόσφαιρά του θεωρείται σχεδόν ιδανική.  

Οι συνθήκες σε αυτήν την περιοχή θυμίζουν πολύ τις επίγειες, καθώς η ατμοσφαιρική πίεση είναι σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα της Γης και η βαρύτητα ελαφρώς χαμηλότερη. Η θερμοκρασία είναι ζεστή, όμως το αερόπλοιο θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει στο εσωτερικό του.  

Τα μπαλόνια θα μπορούν να μεταφέρουν δύο αστροναύτες σε μία αποστολή διάρκειας 30 ημερών και στόχος θα είναι η επί τόπου εξερεύνηση της Αφροδίτης.

Το πρότζεκτ έχει ονομαστεί «High Altitude Venus Operational Concept» (HAVOC) και προς το παρόν παραμένει απλώς ως μία πρόταση.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, οι προκλήσεις της αποστολής έχουν να κάνουν με το ότι το αερόπλοιο θα πρέπει να φτάσει μέχρι την Αφροδίτη και να καταφέρει να φουσκώσει το μπαλόνι εκεί, καθώς στο ταξίδι θα είναι τυλιγμένο.

Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι το σκάφος μπορεί να αντέξει την οξύτητα της ατμόσφαιρας και γενικότερα την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ