Ανοίγει (ξανά) το μετρό της Θεσσαλονίκης

Article featured image
Article featured image

Για τις χιλιάδες των κύπριων φοιτητών που έχουν ζήσει, αγαπήσει, πέρασαν-τα-νιάτα-τους στη Θεσσαλονίκη [οκ, και για τους ντόπιους] τα νέα είναι ευχάριστα.

 

Ένα έργο που εξαγγέλθηκε δεκαετίες πριν και οι εργασίες για κατασκευή του μετρούν ήδη δέκα χρόνια, το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι αδιαμφισβήτητα το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας και από τα πιο κακόγουστα ανέκδοτα στην Ελλάδα.



Και όμως, μέσα στις επόμενες μέρες το μετρό ανοίγει για το κοινό. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους τριών σταθμών του μετρό για να δουν από κοντά τα έργα που εκτελούνται. Οι επισκέψεις επιτράπηκαν καθώς στις 4/12 γιορτάζει η Αγία Βαρβάρα, προστάτιδα των εργαζομένων στα υπόγεια έργα.

Την Πέμπτη θα ανοίξει για το κοινό ο σταθμός στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Παρασκευή, θα είναι επισκέψιμος ο σταθμός «Συντριβάνι» στην περιοχή των πανεπιστημίων και της ΔΕΘ, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να επισκεφθούν τον σταθμό «Ανάληψη», από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Τέλος, στις 11.30 το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης ανοίγουν για το κοινό. Τον περασμένο Αύγουστο είχαν γίνει επισκέψιμοι και άλλοι ενώ είχε δοθεί και συναυλία στα έγκατα της γης.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ