Σενάρια τύπου Helios για το Boeing της Malaysian

Article featured image
Article featured image

Το θρίλερ που εκτυλίσσεται από το περασμένο Σάββατο, αναφορικά με το Μπόινγκ 777 των Malaysian Airlines, δεν έχει τέλος, καθώς το αεροπλάνο εξακολουθεί να αγνοείται. Στο μεταξύ, στο διαδίκτυο μπορείς να διαβάσεις ότι θέλεις, από θεωρίες συνομωσίας, μέχρι σενάρια εσχατολογίας, ακόμα και ειδήσεις βγαλμένες από τη σφαίρα της φαντασίας.

 

Σενάριο αποσυμπίεσης

Σε μια νέα εξέλιξη, σενάριο βασισμένο στο τραγικό περιστατικό της πτώσης του αεροσκάφους της Ηelios μελετούν οι Αρχές της Μαλαισίας την ώρα που οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για παραμονή του αεροπλάνου στον αέρα για πάνω από τέσσερις ώρες  Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News υπάρχει το ενδεχόμενο η τραγωδία να προκλήθηκε από ξαφνική αποσυμπίεση του θαλάμου. Στο ρεπορτάζ που μετέδωσε το δίκτυο, οι τηλεθεατές είδαν το δημοσιογράφο να παίρνει μέρος σε προσομοίωση πτήσης με αεροσκάφος όπως αυτό της πτήσης MH 370 που αγνοείται, με τον κυβερνήτη Άλιστερ Ροζενσάιν να δίνει τη δική του εξήγηση στην υπόθεση. Αναπαριστώντας ξαφνική αποσυμπίεση στο πιλοτήριο, ο κυβερνήτης δήλωσε πως οι μάσκες οξυγόνου πέφτουν ώστε να τις φορέσουν οι πιλότοι, ωστόσο οι Μαλαίσιοι πιλότοι, όπως πιστεύει, προτίμησαν να στρίψουν το αεροσκάφος επιχειρώντας να επιστρέψουν στην Κουάλα Λουμπούρ, προφανώς γιατί διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα.

 

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Πάντως, η Κίνα ανακοίνωσε πως όσο υπάρχει μία "αχτίδα ελπίδας" δε θα σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Μπόινγκ. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ και κάλεσε την Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου και να στοχεύσει στον καλύτερο συντονισμό τους εν μέσω της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Πεκίνο σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης από τις μαλαισιανές Αρχές. Σήμερα, έκτη μέρα αναζήτησης, κατευθύνονται στην ίδια περιοχή πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του Μπόινγκ.


sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ