Ξεθάβουν την ATARI

Article featured image
Article featured image

Οι σημερινοί τριαντάρηδες γνωρίζουν την εταιρεία ΑTARI πολύ καλά, αφού στη δεκαετία του 1980 δεν υπήρχε σχεδόν παιδάκι που να μην ήταν ενθουσιασμένο με τα δημοφιλή της βιντεοπαιχνίδια, πιθανώς τα πρώτα που είχαν κυκλοφορήσει στο είδος τους.

Τριάντα χρόνια μετά η εταιρεία έρχεται ξανά στο προσκήνιο μέσω ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «ATARI: Game Over», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Microsoft και πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2014.

Το ντοκιμαντέρ αφορά στη ταφή χιλιάδων παιχνιδιών και εξαρτημάτων της ATARI στην έρημο του Νέο Μεξικό, το 1983. Σύμφωνα με έναν, επιβεβαιωμένο, πλέον, αστικό μύθο, η εταιρεία το 1983, όταν είχε κυκλοφορήσει το βιντεοπαιχνίδι «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» αντιμετώπισε μια από τις χειρότερες κρίσεις της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να της μείνουν απούλητες, χιλιάδες κοπιές του εν λόγω παιχνιδιού.

Η εταιρεία τότε είχε πληρώσει εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης τίτλου της πολύ επιτυχημένης ομώνυμης ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, μια επένδυση, ωστόσο, που αποδείχθηκε εσφαλμένη, αφού το βιντεοπαιχνίδι θεωρήθηκε το πιο αποτυχημένο όλων των εποχών.

Σε μια απελπισμένη κίνηση, το παράρτημα της ATARI στην Βόρεια Αμερική φαίνεται να αποφάσισε, όπως αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ, να θάψει σε απροσδιόριστη περιοχή της ερήμου του Νέο Μεξικό, μια τεράστια ποσότητα των παιχνιδιών και των διαφημιστικών που συνόδευσαν την αποτυχημένη κυκλοφορία.

 


Πηγή:LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ