Ελεύθερα ταξί, κρατημένοι δρόμοι

Article featured image
Article featured image

Αν βρεθείς οπουδήποτε σήμερα και συνειδητοποιήσεις ότι το πράγμα δεν τσουλάει, κάνε υπομονή. Υπεύθυνοι γι’ αυτό θα ‘ναι κατά πάσα πιθανότητα οι Κύπριοι ταξιτζήδες οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους απ’ το χάραμα (06.00) για εκδήλωση διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία βρίσκονται περιμετρικά του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό, Χάρη Γεωργιάδη, ενώ έχουν κλείσει και τις οδούς Δημοσθένη Σεβέρη, Μιχαήλ, Καραολή και Ευαγόρου.

Σημειώνεται ότι οδηγοί αστικών ταξί έχουν τραβήξει χειρόφρενο και στις υπόλοιπες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, ενώ στη Λευκωσία, σε κάποια στιγμή προκλήθηκε και μικροένταση μεταξύ ταξιτζήδων και αστυνομικών, ενώ αρκετοί, βρίσκονται έξω απο το Υπουργείο Οικονομικών

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Άκης Δημοσθένους (Πρόεδρος Αστικών Ταξί Λευκωσίας), η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε λόγω του ότι τα αιτήματα που κατά καιρούς έχουν υποβάλει με υπομνήματά τους στην Κυβέρνηση παραμένουν αναπάτηντα και ως εκ τούτου περιμένουν όπως γίνουν δεκτοί από τον Υπουργό Οικονομικών.

Συνοψίζοντας τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι ζητούν την επιχορήγηση πετρελαίου κίνησης, την αντιμετώπιση του προβλήματος μερικής απόσυρσης αδειών ταξί, καθώς επίσης και την εξέταση των αιτημάτων τους που αφορούν το «μονοπωλιακό» καθεστώς που διέπει τις ασφάλειες των οχημάτων τους, τον «αθέμιτο» ανταγωνισμό από λεωφορεία και τέλος, την πειρατεία (παράνομα ταξί).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον πλανήτη βρίσκεται κρυμμένος βαθιά κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού

Article featured image

Κι όμως, τα πουλιά αυνανίζονται και η επιστήμη εξηγεί το γιατί

Article featured image

Πως η ιδιαίτερη σχέση των Ιαπώνων με τις γάτες εξελίχθηκε σε οικονομικό φαινόμενο δισεκατομμυρίων