Πιάστηκε καρχαρίας καλικάντζαρος

Article featured image
Article featured image

Ενα πλάσμα που μοιάζει σαν να βγήκε από τους χειρότερους εφιάλτες, αφού συνδυάζει τους -έτσι κι αλλιώς τρομακτικούς- καρχαρίες, με την απόκοσμη εμφάνιση των καλικάντζαρων, έπιασε ένας επαγγελματίας ψαράς στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο Καρλ Μουρ δεν ήταν σίγουρος τι ακριβώς ήταν το πλάσμα που έπιασε ακριβώς νότια του Κι Γουέστ της Φλόριντα, όταν είδε να προβάλει από το νερό, το επίπεδο σαν λεπίδα ρύγχος του ψαριού.

Ωστόσο όταν φωτογράφησε το κήτος, και επικοινώνησε με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) έμαθε ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικά σπάνιο καρχαρία καλικάντζαρο, το δεύτερο δείγμα του είδους που εντοπίστηκε ποτέ στον Κόλπο του Μεξικού.

Αυτές οι καρχαρίες είναι τόσο σπάνιοι, ώστε οποιαδήποτε πληροφορία γι 'αυτούς αποτελεί θησαυρό για τους ερευνητές, εξηγεί ο Τζον Κάρλσον, βιολόγος και ερευνητής στο τμήμα αλιείας της ΝΟΑΑ στις ΗΠΑ.

«Δεν ξέρουμε πόσο καιρό ζει, δεν ξέρουμε πόσο συχνά αναπαράγεται, ούτε καν σε ποια ηλικία» δηλώνει ο Κάρλσον. «Αποτελούν ένα πραγματικό μυστήριο»


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ