Ενοχλεί η διάδοση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό [πολύ δημοφιλή τα σχετικά hashtags]

Article featured image
Article featured image

Θερμή παράκληση όπως σταματήσει η διάδοση του βίντεο με τον μπρουτάλ αποκεφαλισμό του Φόλει απευθύνει τόσο η οικογένεια του άγρια δολοφονηθέντος Αμερικανού δημοσιογράφου όσο και χιλιάδες μέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όλο τον κόσμο.

Τεράστια ανταπόκριση έχει κερδίσει, για παράδειγμα, το hashtag #ISISmediablackout μιας Σύριας ακτιβίστριας, με το οποίο ενθαρρύνει τους χρήστες του Twitter να σταματήσουν να διαδίδουν το βίντεο μέσω των λογαριασμών τους. 

Αν και ίσως να είναι πλέον πολύ αργά, αφού το σοκαριστικό βίντεο έχει ήδη γίνει το απόλυτο viral των ημερών, το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται για να σταματήσει η αστραπιαία διάδοσή του είναι πως με αυτή ικανοποιείται η δίψα των τζιχαντιστών για προβολή της νοσηρής τους προπαγάνδας.

Το ίδιο το Twitter έχει προχωρήσει στην αφαίρεση των Tweets στα οποία περιεχόταν το βίντεο καθώς και σε διαγραφές λογαριασμών που υποστήριζαν τις πράξεις των τζιχαντιστών ενώ μονοπώλιο τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται στα hashtags #Isis, #JamesFoley και #IslamicState.

Η διάδοση του βίντεο που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία προκαλεί έντονες συζητήσεις για το πόσο ηθική είναι η διάδοση οπτικοακουστικού υλικού που δείχνει τον βίαιο θάνατο ενός ανθρώπου από μια τρομοκρατική οργάνωση.

Τόσο η οικογένεια του Φόλει όσο και η οικογένεια του άλλου όμηρου δημοσιογράφου που παρουσιάζεται στο βίντεο δηλώνουν ανάστατες από την έκταση που πήρε το θέμα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ