Τα μπάτζετ των κυπριακών ομάδων ποδοσφαίρου

Article featured image
Article featured image

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, παρά την πρόθεση από κάποιους για μείωση του μπάτζετ (αφού υποτίθεται έπαθαν και έμαθαν), εντούτοις οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας συνεχίζουν να ξοδεύουν και φέτος κάμποσα λεφτά, κυρίως αυτοί που λένε ότι επενδύουν με την προοπτική της διάκρισης στην Ευρώπη. Για να δούμε τι θα δούμε και φέτος…

 

Η τελευταία δεκαετία και κυρίως από το 2008 κι έπειτα, όταν για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα μπήκε σε ομίλους του Champions League, οι ομάδες της χώρας έχουν εισέλθει στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το μάρκετινγκ έχει συνδεθεί, πλέον, με σημαντικούς τομείς ενασχόλησης των σωματείων, όπως τα εισιτήρια διαρκείας, οι πωλήσεις ειδών για φιλάθλους και βεβαίως η μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση οπαδών στα γήπεδα.

Την ίδια ώρα οι τηλεοπτικές πλατφόρμες παλεύουν για εξασφάλιση υπογραφών, ενώ μεγάλοι χορηγοί, επίσης από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, εμφανίζονται στις στολές των ομάδων.

Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο συνθέτει έναν ολόκληρο επιχειρηματικό κόσμο με επενδύσεις, επιχειρηματίες, στελέχη επικοινωνίας, ειδικούς επί οικονομικών θεμάτων, καταναλωτές, αλλά και πολλά χρέη. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην υπόλοιπη οικονομία.

Τα μπάτζετ των κυπριακών ομάδων για την περίοδο 2014-2015 έχουν ως εξής:

ΑΠΟΕΛ €10 εκ.

ΑΕΛ €4 εκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ €3.5 εκ.

ΟΜΟΝΟΙΑ €5 εκ.

ΕΡΜΗΣ €2.5

ΑΝΟΡΘΩΣΗ €6 εκ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ €1.3 εκ.

ΑΕΚ €2.5

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ €1.5

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ €800 χιλ.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ €750 χιλ.

ΟΘΕΛΛΟΣ ΑΘΗΕΝΟΥ €650 χιλ.



Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την κάθε ομάδα ξεχωριστά, πατήστε εδώ, ενώ στο In Business Αυγούστου, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, θα βρείτε εκτενέστατο ρεπορτάζ για την κυπριακή αγορά ποδοσφαίρου, με τα μπάτζετ, τους μεγάλους χορηγούς, τις αθλητικές εταιρείες αλλά και πολλές λεπτομέρεις για τα έξοδα των κυπριακών συλλόγων.


Πηγή: In business

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ