Θα 'χεις ακούσει για το Flyboard...

Article featured image
Article featured image

«Όπως και δήποτε πρέπει να το δοκιμάσεις τζαι να γράψεις μετά για την εμπειρία σου, εν παίζεται λαλώ σου, it’s the new thing» μου επανέλαβε κάμποσες μάλιστα φορές ένας φίλος πραγματικός κονοσέρ στα θαλάσσια και όχι μόνο σπορ.



Φωτογραφίες Μάριος Χαψής

 

Οφείλω να το παραδεχτώ: αν και γενικότερα ανήκω στη φυλή που προτιμά τα χωρίς μηχανές σπορ, το Flyboard με κατενθουσίασε.

Το συναρπαστικό αυτό παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά στις κυπριακές θάλασσες πέρσι το καλοκαίρι και όπως όλα δείχνουν η δημοτικότητά του μόλις τώρα άρχισε να ανεβαίνει.

 





Αφού λοιπόν υπογράφεις μια λεπτομερέστατη γραπτή δήλωση πως σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο και με οποιοδήποτε τρόπο τραυματιστείς, η ευθύνη βαραίνει εσένα και μόνο εσένα, φοράς το σωσίβιο και το κράνος σου και με τις υποδείξεις του instructor σου οδηγείσαι στα ξέβαθα νερά για να φορέσεις και τη σανίδα σου.

 





 

«Kυρίως έχει να κάνει με το να πετύχεις τη σωστή στάση που πρέπει να πάρει το σώμα σου.  Είναι απαραίτητο τα πόδια σου να είναι σε ευθεία και τεντωμένα και τα χέρια σου να μην κάνουν άτσαλες και ζωηρές κινήσεις. Πρέπει επίσης να χαλαρώσεις και να αφεθείς στη στιγμή, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα σπορ» μου εξηγεί ο Mirko στα Crest Water Sports.

 



 

Η σανίδα μοιάζει με αυτή του wakeboard στο πιο χοντροκομμένο και με την ουσιώδη διαφορά ότι δεν είσαι μόνος σου μαζί της αλλά μέσω ενός δεκαπεντάμετρου λάστιχου η κάτω της πλευρά συνδέεται με ένα τζετ-σκι, η μηχανή του οποίου θα σου δώσει την απαιτούμενη ώθηση για να πετάξεις.

 



 

Στη συνέχεια και με το που «συνδέεσαι» είσαι ουσιαστικά σε θέση να μετακινήσεις το τζετ-σκι στην κατεύθυνση που εσύ θέλεις. Η επιλογή σου φυσικά μία είναι: να πας κάπου με αρκετό βάθος και χωρίς λουόμενους ή άλλα σκάφη τριγύρω ούτως ώστε να μπορείς να παίξεις άνετα και με ασφάλεια.

 



 

Ο instructor κάθεται πάνω στο τζετ-σκι και με το που νιώσεις έτοιμος σου στέλνει τη μαγική πίεση που μπορεί να σε εκτοξεύσει μέχρι και δέκα μέτρα πάνω από το νερό.

 



 

«Οι περισσότεροι που το δοκιμάζουν δυσκολεύονται συνήθως να πετάξουν από το πρώτο μάθημα, χρειάζεσαι λίγο χρόνο μέχρι να ισορροπήσεις και να συνειδητοποιήσεις ποια είναι η σωστή στάση. Από το δεύτερο όμως μάθημα και μετά όλοι πετάνε» προσθέτει με σιγουριά ο Mirko.

 



 

Εκτός από την απίθανη αίσθηση του να αιωρείσαι αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με το Flyboard, και σε πιο προχωρημένα ασφαλώς επίπεδα, μπορείς να αναπτύξεις το δικό σου προσωπικό στυλ σε μανούβρες και να τη δεις κυριολεκτικά δελφίνι που μπαινοβγαίνει με ενθουσιώδη ταχύτητα μέσα και έξω από το νερό.

 



Φωτογραφία: Crest Water Sports

 

Εκτός από το Crest Water Sports, το οποίο βρίσκεται στην παραλία του St. Raphael, στη Λεμεσό, Flyboard μπορείτε να δοκιμάσετε στα West Water Sports στην παραλία του Four Seasons, επίσης στη Λεμεσό, αλλά και στο WindsurfCity Cyprus στην παραλία του Μακένζι, στη Λάρνακα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ