Σαν σήμερα έσβησε η Marylin

Article featured image
Article featured image

Σε ένα κρεβάτι, στο Los Angeles, μόνο ένα αδειασμένο μπουκάλι Nembutal και το άψυχο σώμα της Marylin Monroe. Σαν σήμερα, 52 χρόνια πριν, η pop κουλτούρα κατέγραφε τη μεγαλύτερη απώλειά της.

 

Ο Δημήτρης Αθανασιάδης της Athens Voice γράφει:

«50 χρόνια μετά το θάνατό της, το κορίτσι που γεννήθηκε ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον το καλοκαίρι του 1926 και επισήμως αυτοκτόνησε το καλοκαίρι του 1962 ως Μέριλιν Μονρόε, εξακολουθεί να αντανακλά το σεξ απίλ του 20ού αιώνα.

Στα 36 χρόνια που πρόλαβε να ζήσει, συνέδεσε την παρουσία της με την κυρίαρχη αντίληψη για τα πρότυπα θηλυκότητας, απασχόλησε ερωτικά (για να περιγράψουμε εύσχημα το γλεντοκόπι) τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ενέπνευσε θεματικά τον Άντι Γουόργολ και έγινε η αγαπημένη καραμέλα της ποπ κουλτούρας.

Μόντελινγκ, σινεμά, ερωτισμός, αυτοκαταστροφή, φλας, αστικές νευρώσεις, αμερικάνικο όνειρο, ματαιοδοξία. Με την υπογραφή της να κοσμεί όλα τα παραπάνω, βρέθηκε γυμνή στο κρεβάτι της στις 5 Αυγούστου με ένα αδειασμένο μπουκάλι Nembutal.

Η πραγματική διάσταση των συμβάντων μάλλον δε θα βρεθεί ποτέ. Αναζητώντας την αλήθεια στο Google οι αριθμοί είναι δηλωτικοί. Marilyn Monroe, 77 εκατομμύρια αναφορές. Jesus Christ, 39,2. Παναγιά μου!».

 

Photo: Human pixel art από τον αμερικάνο εικαστικό Craig Allan


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ