Η φωτογράφηση μόδας που εξόργισε τους Ινδούς [παραπέμπει στο βιασμό νεαρής από 5 άτομα]

Article featured image
Article featured image

Αρκετοί ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι ένιωσαν ντροπή και θυμό για τη φωτογράφηση μόδας που παρουσίασε ο φωτογράφος Raj Shetye στην Ινδία.

Η φωτογραφίες έφεραν στη μνήμη του κοινού το συμβάν βιασμού μιας νεαρής κοπέλας από 5 άτομα το 2012, καθώς το concept παρουσιάζει μια νεαρή κοπέλα να είναι ανάμεσα σε αρκετούς άνδρες, οι οποίοι την αγγίζουν, φανερά χωρίς την θέλησή της.

Και δεν είναι μόνο αυτό το στοιχείο που εξόργισε τους Ινδούς, αφού επιπλέον, σκηνικό για την φωτογράφηση αποτέλεσε ένα λεωφορείο, κατά όμοιο τρόπο με το βιασμό του 2012 που ξεκίνησε από λεωφορείο.

Στην δίκη για τον τον βιασμό του 2012, 4 άτομα αταδικάστηκαν σε θανατική ποινή, ενώ ένα 5ο άτομο διανύει ακόμη ποινή φυλάκισης καθώς τότε ήταν ανήλικος.

 



 

Ο φωτογράφος αφού δέχθηκε πολύ έντονη κριτική, δήλωσε ότι η φωτογραφίες του δεν είχαν σχέση με την περίπτωση του βιασμού, αλλά με την κατάσταση που ζουν η γυναίκες στην Ινδία.

Παρά τη δήλωση του, οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν διαγραφεί από αρκετές σελίδες όπου ήταν αναρτημένες, κυρίως λόγω των αντιδράσεων αλλά και των συναισθημάτων που προκάλεσαν.

Πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της μόδας και όχι μονό, εξέφρασαν μέσα από σχόλια τα αισθήματα τους για το συμβάν: ο σκηνοθέτης του Μπόλιγουντ, Vishal Dadlani, έγραψε «Όποιος και να ‘σαι ελπίζω να πας φυλακή» ενώ ο Ceteris Paritosh, πρώην υπεύθυνος τηλεοπτικού καναλιού, σχολίασε «Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος πριν φτάσει την κόλαση;».


Πηγή: BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ