Οι Sandy Brour στο (ανανεωμένο) Υφαντουργείο

Article featured image
Article featured image

Το Υφαντουργείο, το οποίο από το 2002 προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και επιμόρφωσης, επέστρεψε από τις αρχές Σεπτεμβρίου φανερά ανανεωμένο και με νέες προσθήκες στο μενού, διατηρώντας όμως την ίδια φιλοσοφία, για να κερδίσει τις καρδιές μας. Μάλιστα εκτός από την καθημερινή λειτουργία του χώρου σαν καφενείο, το Υφαντουργείο άρχισε ήδη να ανακοινώνει μουσικά ζωντανά events, όπως είναι το επικείμενο live της μπάντας Sandy Brour.

Oι ίδιοι πάντως μας συμβουλεύουν να αφεθούμε «στους απολαυστικούς ρυθμούς και τη μαγεία των Sandy Brour και του Το Υφαντουργείο / The Weaving Mill που θα μας ταξιδέψουν με bossa nova, swing, tango, bolero και blues».

Ποιοι είναι οι Sandy Brour;

Οι «Sandy Brour» είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 με πολλή αγάπη και κόπο. Πώς γνωρίστηκαν; Η Χαριτίνη Κυριάκου μόλις τελειώνει το προσωπικό της album «Μαιτρέσα μου», συναντά το Μέμνων Αρέστη στο μαγαζί όπου εργάζεται και αμέσως αρχίζουν να μιλούν για κιθάρες και gypsy jazz... ανταλλάζουν τηλέφωνα και στην πρώτη συνάντησή τους η χημεία των κιθάρων και των ψυχών ενώνονται μαγικά χωρίς πολλά-πολλά. Η Ευθυμία Άλφα έχει ήδη τραγουδήσει το ομώνυμο τραγούδι του album της Χαριτίνης, υπήρξαν και στο παρελθόν στα ίδια συγκροτήματα, και η Χαριτίνη Κυριάκου διαλέγει την Ευθυμία ως μούσα της. Ζωγραφίζει πορτρέτα της, γράφει τραγούδια και έπειτα από μία πολύχρονη φιλία καταλήγουν να βρίσκονται ξανά στο ίδιο σχήμα την κατάλληλη στιγμή, μαζί με τον Μέμνων και να δημιουργήσουν τους "Sandy Brour", ένα λογοπαίγνιο του brandy sour, του ποτού που η οικογένεια Άλφα προσφέρει απλόχερα στα πάρτι έξω από το σπίτι τους, στο κάμπινγκ εν ώρα δύσης ηλίου, σε παζαράκια, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Η βαθιά αγάπη για τη μουσική, η φιλία, και η όλη ενέργεια που δημιουργείται είναι ασταμάτητη. Συναντιούνται και δουλεύουν πάνω σε ελληνικά παλιά αγαπημένα ρετρό τραγούδια μα και ξένες διασκευές όπως επίσης και τραγούδια της Xαριτίνης.

Ένα βράδυ στο δρόμο συναντούν το ευφυέστατο βιολί του Κώστα Λώλου. Συχνά πετυχαίνουν και τον σπουδαίο Σύμη Σιουκούρογλου με το κλαρίνο του! Το καλοκαίρι του 2013, ένα βράδυ, ο Σάββας Θωμά πιάνεται στα χέρια της Χαριτίνης που δεν τον αφήνει να κινηθεί αν δεν της δώσει το τηλέφωνό του! Τα κρουστά του, αλλά και η φωνή και το χιούμορ του έδεσαν αμέσως με το ύφος των sandy....κάπου εκεί οι τρεις έγιναν τέσσερεις...πέντε...έξι και πάει λέγοντας.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, Το Υφαντουργείο / The Weaving Mill, Λεύκωνος 69, Φανερωμένη, 21.00. Είσοδος: €3. Πληρ. 99409900.

 

Η φωτογραφία είναι από στιγμιότυπο συναυλίας που έδωσαν οι Sandy Brour στο Χαράτσι, τον Ιούλιο του 2013 (φωτογράφος: Peter Eramian).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ