Η φυλή στα Ιμαλάϊα που ζει 120 χρόνια

Article featured image
Article featured image

Η εξωτική φυλή των Χούνζα ζει σε μια κοιλάδα κάπου στα Ιμαλάϊα ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελεί το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας της.

Οι Χούνζα που έχουν καυκάσια χαρακτηριστικά, είναι όλοι τους άνθρωποι με μεγάλες δόσεις ενέργειας, κινούνται πολύ εξαιτίας εργασιών στη φύση και πιστεύουν μάλιστα ότι η συνεχής κίνηση είναι πηγή θετικής ενέργειας.

Διαλογίζονται καθημερινά, δεν αγχώνονται, σπάνια μαλώνουν μεταξύ τους, οι γυναίκες στα 40 τους μοιάζουν σαν κοριτσάκια και ζουν κατά μέσο όρο 120 χρόνια!

Έρευνα ενός γιατρού από τη Σκωτία, του Ρόμπερτ Μακάρισον, έδειξε πως η αιτία της μακροζωίας τους φαίνεται να είναι η διατροφή τους.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι τρώνε φρούτα και ωμά λαχανικά, το χειμώνα αποξηραμένα βερίκοκα, βλαστωμένους σπόρους (φύτρα) και τυρί από πρόβειο γάλα.

Σε γενικές γραμμές, η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες και δεν λαμβάνουν περισσότερες από 2.000 θερμίδες καθημερινά. Μαγειρεύουν με ελάχιστο αλάτι και όλες οι τροφές τους είναι φυσικές, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.

Ωστόσο, πέραν της δίαιτας, ένας τρόπος ζωής βασισμένος στην πολλή κίνηση και την πολλή δουλειά, χωρίς καθόλου άγχος, φαίνεται να ευνοεί επίσης τους δείκτες ευημερίας αυτών των σοφών ανθρώπων που έχουν μάθει να διαχειρίζονται με ψυχραιμία τις αντιξοότητες και δεν χαλούν την υγεία τους (κυριολεκτικά) με τίποτα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ