Πρόεδρος Ιράν: «Οι τζιχαντιστές δεν εκπροσωπούν το πραγματικό Ισλάμ»

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες ως υπεύθυνες για την εξάπλωση του βίαιου εξτρεμισμού. 

«Κάποιες μυστικές υπηρεσίες έχουν βάλει ξίφη στα χέρια παρανοϊκών ανθρώπων, οι οποίοι τώρα δε δείχνουν έλεος σε κανέναν» είπε ο Ροχανί ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε όλους όσους έχουν διαδραματίσει ρόλο χρηματοδότη και υποστηρικτή των τρομοκρατικών οργανώσεων να παραδεχτούν το λάθος τους.

Ο Ροχάνι κατήγγειλε επίσης την στρατηγική της χωρών της Δύσης στη Μέση Ανατολή και χαρακτήρισε τις επεμβάσεις στη Συρία ανάρμοστες.  Σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα με την ελπίδα ότι οι αυτές θα ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος. 

Δεν παρέλειψε ωστόσο να χαρακτηρίσει υπερβολικές τις απαιτήσεις της Δύσης και υπενθύμισε το δικαίωμα του Ιράν στον εμπλουτισμό ουρανίου.   Απαντώντας στους ισχυρισμούς που θέλουν το Ιράν να πραγματοποιεί απόπειρες επιβολής του στην περιοχή, χαρακτήρισε τέτοιες υποθέσεις παρανοϊκές και υπενθύμισε πως το Ιράν είχε σπεύσει πρώτο στο πλευρό του Ιράκ όταν πραγματοποιήθηκε η εισβολή των δυνάμεων του ΙΚΙΛ.  

«Με ξαφνιάζει που αυτές οι δολοφονικές ομάδες αυτοαποκαλούνται ισλαμιστές» ανέφερε ενώ τόνισε πως τέτοιες οργανώσεις δεν εκπροσωπούν τις πραγματικές διδαχές του Ισλάμ.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ