Οι 10 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ευρώπη

Article featured image
Article featured image

To HotelsCombined, η κορυφαία ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, παρουσιάζει τις 10 Ευρωπαικές πόλεις που προτίμησαν να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το Λονδίνο αναδείχθηκε νικητής αυτού του καλοκαιριού σύμφωνα με το HotelsCombined. Από τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το HotelsCombined προκύπτει ότι η ζήτηση για καταλύματα στην πρώτη πόλη αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2013.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε καταλύματα ευρωπαϊκών πόλεων. Έτσι σύμφωνα με το HotelsCombined οι 10 προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις είναι οι εξής:

1. Λονδίνο

2. Παρίσι

3. Βαρκελώνη (φωτό)

4. Ρώμη

5. Δουβλίνο

6. Βερολίνο

7. Άμστερνταμ

8. Εδιμβούργο

9. Μάντσεστερ

10. Πράγα

Μπορεί το Λονδίνο να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός αλλά το Παρίσι, η Βαρκελώνη και η Ρώμη διατήρησαν την ίδια θέση στη δεκάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το Βερολίνο ανέβηκε από την δέκατη θέση που κατείχε πέρσι στην έκτη με τον αριθμό των κρατήσεων να αυξάνεται κατά 34 τοις εκατό από το 2013. Επιπλέον, η ζήτηση για ξενοδοχεία στην Πράγα και το Μάντσετσερ ήταν αρκετά υψηλή τους τελευταίους δώδεκα μήνες με αύξηση της τάξης 34 και 22 τοις εκατό αντίστοιχα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ