Τα παπούτσια Gram που εξελίσσονται σε trend

Article featured image
Article featured image

«Συγχαρητήρια για το ότι είστε άτομο με καλό γούστο, φροντίστε αυτά τα παπούτσια σα να ήταν δικά σας». Αυτό είναι το σημείωμα που θα βρεις στον πάτο του κουτιού των παπουτσιών Gram.

Και κάπως έτσι, κάπου εκεί, αρχίζει μια ατέλειωτη λατρεία για τα παπούτσια που δημιούργησαν ο Alexis Holm και η Anna Stenvi, οι οποίοι ξεκίνησαν τα Gram στη Στοκχόλμη, τον Απρίλιο του 2005.

Η Gram, ξεκινώντας από τη Σουηδία -όπου είναι και η βάση τους- έγιναν ανάρπαστα στο εξωτερικό και κάθε νέα της συλλογή ξεπουλάει σε μηδαμινό χρόνο.

Και γιατί όχι, αφού ανάμεσα στα σπορ αθλητικά και τα κυριλέ μοκασίνια, η βιομηχανία των υποδημάτων είχε ένα «κενό», το οποίο η Gram γεφύρωσε δημιουργώντας εκλεπτυσμένα αθλητικά. Παπούτσια που μπορείς άνετα να τα φορέσεις με ένα τζιν το πρωί στο γραφείο, αλλά και μ’ ένα φόρεμα το απόγευμα για βόλτα.

Βασισμένα στη σκανδιναβική σχεδιαστική αισθητική, η οποία υπαγορεύει καθαρές γραμμές και προσοχή στη λεπτομέρεια, τα σχέδιά τους είναι μοναδικά σε μοτίβα και χρώματα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε δε, τα Gram κυκλοφόρησαν σε μια πιο «αρτίστικη» εκδοχή από λινό ύφασμα και σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι.

 



«Η ‘αθλητικοποίηση’ της κοινωνίας μας είναι σε άνθιση. Όλο και λιγότερο άνθρωποι θέλουν να φορούν τα παραδοσιακά ανδρικά και γυναικεία παπούτσια, ενώ τα αθλητικά εξακολουθούν να αποδοκιμάζονται σε ορισμένα πλαίσια. Εκεί είναι που η ιδέα μας για εκλεπτυσμένα αθλητικά λειτουργεί ως τέλεια εναλλακτική», δηλώνει ο Alexis Holm, ιδιοκτήτης της Gram.

Κι αν υπάρχει κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον γι’ αυτά τα παπούτσια είναι τα όνοματά τους. Ακολουθώντας τον προσανατολισμό του brand στην ιδέα του βάρους, το όνομα κάθε σχεδίου προκύπτει από το βάρος του πρώτου δείγματός του σε γραμμάρια. Ίσως ο πιο μίνιμαλ τρόπος να απεικονιστεί ένα παπούτσι ως το σύνολο των μερών του και ο πιο πρωτότυπος για να σου κάνει εντύπωση.

 

Δες εδώ ολόκληρη τη συλλογή και -γιατί όχι- παράγγειλε αυτό που σου αρέσει.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ