«Μας έκοψαν τα φτερά μας»

Article featured image
Article featured image

Η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, είναι πλέον γεγονός.

 

Όλα τα μέλη του πληρώματος της τελευταίας πτήσης με αριθμό CY337, που απογειώθηκε χθες από την Αθήνα και προσγειώθηκε στην Λάρνακα, εξέφρασαν τόσο την υπερηφάνεια τους που υπηρέτησαν τον κρατικό αερομεταφορέα, όσο και την θλίψη τους για το άδοξο τέλος.

Ο κυβερνήτης της τελευταίας πτήσης Θεόδωρος Χατζάντωνας, με βουρκωμένα μάτια δήλωσε πως δεν το πίστευε ότι δεν θα ξανά πετάσει με τα αεροπλάνα των Κυπριακών Αερογραμμών.

Χαρακτηριστικά είπε «Με βαριά καρδιά κάναμε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών. Παρκάραμε 69 χρόνια ιστορίας. Δυστυχώς οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν τα φτερά τους μαζί μας σήμερα. Ακόμη δεν το συνειδητοποιήσαμε ότι έκλεισαν. Νομίζω ότι αύριο η πτήση μου ισχύει πραγματικά. Όταν ανακοίνωσα το κλείσιμο της εταίρας στους επιβάτες αυτοί χειροκρότησαν από συγκίνηση και αρκετοί έκλαψαν.  Είναι βαριά τα συναισθήματά μας. όλα τα μέλη του πληρώματος επιτέλεσαν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους με τον επαγγελματισμό που τα διακρίνει μέχρι και την τελευταία στιγμή που προσγειωθήκαμε στην Λάρνακα»

Ο Συγκυβερνήτης της πτήσης, Χαράλαμπος Παναγιώτου, εξέφρασε την θλίψη και την υπερηφάνεια του που πέταξε τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών. «Πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδησή μου και ήρεμος ότι πέρναμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 69 χρόνια με ασφάλεια. Για μένα δεν ήταν απλά μια εταιρεία. Ήταν μια εταιρία με το έμβλημα της Κυπριακής  Δημοκρατίας. Ήταν οι Κυπριακές Αερογραμμές και όχι μια απλή εταιρία. Εταιρείες υπάρχουν πάρα πολλές, Κυπριακές Αερογραμμές όμως με το “μουφλόν” πάνω, είναι μία, με μια ιστορία πιο παλιά και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τα μέλη του πληρώματος υποδέχτηκαν οι οικογένειες, φίλοι αλλά και συνάδελφοι αγκαλιάζοντας τους και ξεσπώντας σε λυγμούς. Φανερά συγκινημένοι, έλεγαν «αυτό ήταν, τελείωσε. Οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν υπάρχουν πια. Μας έκοψαν τα φτερά μας».

Το πλήρωμα των Κυπριακών Αερογραμμών, που αποτελείτο από τους Θεόδωρο Χατζάντωνα, Χαράλαμπο Παναγιώτου, Μαργαρίτα Κωνσταντίνου, Ιωάννη Ιωάννου, Μαρία Κωνσταντίνου και Μιχάλη Γεωργίου, πληροφορήθηκε για την αρνητική απόφαση της Κομισιόν από τα ΜΜΕ, καθώς, κανείς είτε από την εταιρία είτε από την κυβέρνηση επικοινώνησε μαζί τους για να τους πει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν την τελευταία πτήση των ΚΑ. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ