Μαθηματικό και Αθλητικό Σχολείο στο The G C School of Careers

Article featured image
Article featured image

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου στο ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  The G C School of Careers, ο Γενικός Διευθυντής  του σχολείου Αιμίλιος Χατζηπετρής ανακοίνωσε τη λειτουργία Μαθηματικού Σχολείου και Αθλητικού Σχολείου από το Σεπτέμβριο του 2015. 

 

Όπως ανέφερε ο κ.Χατζηπετρής, η λειτουργία των δύο σχολείων αποσκοπεί στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων ταλαντούχων παιδιών, με απώτερο στόχο την ακαδημαϊκή, και μεταγενέστερα την επαγγελματική τους υπεροχή στα πεδία ενδιαφέροντός τους.

Η πρώτη τάξη του Μαθηματικού Σχολείου θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2015 για παιδιά με εξαιρετική ικανότητα και ενδιαφέρον στα μαθηματικά. Ο υπεύθυνος του Μαθηματικού Σχολείου Γιώργος Ζαννούπας ανέφερε ότι το ακαδημαϊκό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο την ενδυνάμωση των μαθηματικών ικανοτήτων των παιδιών, την εμβάθυνση της κατανόησης της μαθηματικής τους σκέψης, καθώς και τη συμμετοχή τους σε αξιόλογους διαγωνισμούς και προγράμματα.

Η ίδρυση του Αθλητικού Σχολείου το Σεπτέμβριο του 2015, αποσκοπεί στο να δώσει σε μαθητές αθλητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης την ευκαιρία να αναπτύξουν σε μέγιστο βαθμό τις αθλητικές τους επιδόσεις χωρίς να στερούνται υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση.  Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του Αθλητικού Σχολείου Έλενα Χριστοδούλου, σημαντικός αριθμός διδακτικών ωρών θα αφιερώνονται κάθε βδομάδα σε προπόνηση προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες των παιδιών.

Η προπόνηση θα γίνεται από εξειδικευμένους προπονητές για το κάθε άθλημα.

Τόσο το Μαθηματικό όσο και το Αθλητικό Σχολείο θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του G C School of Careers.

 



 

Δικαίωμα εγγραφής θα έχουν παιδιά που τηρούν τα κριτήρια εισδοχής όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τη Διεύθυνση του G C School of Careers. Σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σχολείου, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις ανοικτές για το κοινό. Η παρουσίαση για το Μαθηματικό Σχολείο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου και η παρουσίαση για το Αθλητικό Σχολείο την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Σχολείου (Οδός Στ. Χατζηπετρή, 96) στις 18:30.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ