Αποσύρθηκε σαπούνι στη Γερμανία γιατί προσβάλλει το Ισλάμ

Article featured image
Article featured image

Ενας πελάτης, προφανώς Μουσουλμάνος, στη Γερμανία κάλεσε μέσω facebook τους Γερμανούς να μποϊκοτάρουν συγκεκριμένο προϊόν της υπεραγοράς Aldi διότι στην ετικέττα του προϊόντος ήταν ένα μικρό τζαμί.

 

Αυτό, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, οδήγησε την υπεραγορά στην απόσυρση του προϊόντος, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση πολλών Γερμανών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ασκούν κριτική κατά της διεύθυνσης της υπεραγοράς αλλά και του συγκριμένου Μουσουλμάνου πελάτη.

 

Το εν λόγω προϊόν είναι ένα σαπούνι με την ονομασία "Ombia - 1001 Nacht" στην ετικέττα του οποίου απεικονιζόταν ένα πολύ μικρό τζαμί. Κάποιοι χρήστες του facebook ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια μικρογραφία της Αγίας Σοφίας.

 

Ο Μουσουλμάνος πελάτης που είδε το προϊόν παραπονέθηκε και κάλεσε τους Μουσουλμάνους της Γερμανίας να μην αγοράζουν το προϊόν καθώς όπως είπε είναι ανεπίτρεπτο να απεικονίζεται ένας μιναρές στο σαπούνι.

 

Η υπεραγορά Aldi μέσα σε μόνο λίγες ώρες εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη και απέσυρε το προϊόν, λέγοντας ότι η απεικόνιση του τζαμιού παρέπεμπε στην ανατολίτικη μυρωδιά του και με κανένα τρόπο δεν έγινε για προσβολή του Ισλάμ. Ωστόσο, η αντίδραση της υπεραγοράς προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία.

 

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ