Η τέχνη δεν είναι για τους λίγους [η IsNotgallery το αποδεικνύει ξανά]

Article featured image
Article featured image

Για 7η συνεχόμενη χρονιά η IsNotgallery παρουσιάζει την έκθεση-σταθμό στην κυπριακή εικαστική σκηνή με τίτλο «Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς». Η φετινή, μάλιστα, θα είναι η πιο ολοκληρωμένη ομαδική έκθεσή της.

 

«Ένα σλόγκαν που όταν το φωνάξαμε πριν 7 χρόνια για πρώτη φορά, πολλοί διαμαρτυρήθηκαν και πολλοί χλεύασαν τον τρόπο που σκεφτόμασταν» αναφέρει στο δελτίο ο διοργανωτής Άντρος Ευσταθίου.

«7 χρόνια μετά, στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, παρουσιάζουμε στο κοινό μας, που μας ακολουθεί πιστά, 60 καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία, με έναν αριθμό έργων που ξεπερνάει τα 250!

Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή. Είχαμε σκοπό να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην Τέχνη και να αφήσουμε πίσω μας τετριμμένες αντιλήψεις, ειδικά της νεόπλουτης κυπριακής κοινωνίας, ότι η τέχνη αφορά μόνο όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μπουν σε μία γκαλερί και να αγοράσουν έστω ένα έργο τέχνης για το σπίτι τους.

Η ιδέα μας ξεκάθαρη από την αρχή. Έργα ‘σοβαρά’ από νέους υποσχόμενους αλλά και πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, που είχαν και έχουν την διάθεση να μπουν και να ‘δράσουν’ σε αυτή την γιορτή της τέχνης!

Δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να εκθέσουμε έργα δεύτερης διαλογής και έργα που δημιούργησαν ‘κακοί’ καλλιτέχνες, επειδή δεν είμαστε έμποροι. Αγαπάμε την τέχνη, την καλή τέχνη και με αυτή την αγάπη πορευόμαστε και δημιουργούμε.

 



 

Τα έργα για άλλη μία χρονιά έχουν επιλεχθεί με μεγάλη προσοχή. Έχουμε προσκαλέσει καλλιτέχνες που θεωρούμε ότι παράγουν εξαιρετική δουλειά για να εκθέσουν, έτσι με τη διαδικασία της επιλογής των καλλιτεχνών από την ομάδα μας είμαστε σίγουροι για το υψηλής αισθητικής και εικαστικής αποτέλεσμα που θα λάβουν οι επισκέπτες μας.

Φέτος μάλιστα ίσως δημιουργήσαμε την πιο πλήρη έκθεση από άποψη τεχνοτροπίας, αφού στην έκθεση μας θα παρουσιάσουμε ζωγραφικά έργα, φωτογραφία, γλυπτική, κεραμική και πολυμέσα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι φέτος λαμβάνουν μέρος από την Ιταλία ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός Stefano Bonacci, βραβευμένος το 2014 με το βραβείο Jackson Pollock, αλλά και από τη Γαλλία ο διεθνής καλλιτέχνης και συνεργάτης του ιδρύματος MIRO, Marios Teriade Eleftheriades».

 



 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στις 20.00 και η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 4 Μαρτίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-12.45 & 17.00-20.00. Σάββατο 10.00-13.00/

Επικοινωνία: 22343670, 99569498.

 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που μας παραχώρησε πολύ πρόσφατα ο φωτογράφος και ιδιοκτήτης της IsNotgallery Άντρος Ευσταθίου [βίντεο].


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ