Θέλω να είμαι draq queen και μουσουλμάνος [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Πότε θα γίνει επιτέλους αποδεκτό να είσαι γκέι μουσουλμάνος;



Το ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει ένα μίνι ντοκιμαντέρ της Guardian που εξερευνά τη ζωή της μικρής και δεμένης κοινότητας μουσουλμάνων draq queens στο Λονδίνο.

Στο 12λεπτο βίντεο συναντάμε τον Ali, έναν νεαρό γκέι αγόρι από το Πακιστάν που ζητά άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς προετοιμάζεται για την πρώτη του performance ως drag queen.Ο Ali έφυγε από το Πακιστάν όπου διωκόταν για την ομοφυλοφιλία του, για να βρει καλύτερες συνθήκες ζωής στο βρετανική πρωτεύουσα. Κι όμως, κι εκεί ακόμα τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα.

Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του ντοκιμαντέρ ο Ali πολύ συχνά έρχεται αντιμέτωπος με τον ρατσισμό, αλλά και την λεκτική κακοποίηση από τους γείτονές του.«Μαθητευόμενος της πρώτης Μουσουλμάνας drag queen της Μεγάλης Βρετανίας και ενεργής ακτιβίστριας της ασιατικής LGBT σκηνής στην Αγγλία, Asifa Lahore, o Ali που είναι κι αυτός πιστός θρησκευόμενος είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει τους φόβους του και να εκφραστεί ελεύθερα μέσα από τον χορό και το τραγούδι σε μία περφόρμανς στο μεγαλύτερο «gaysian» night club του Ηνωμένου Βασιλείου.  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ