Κίνα: Έκτισαν πολυκατοικία 6 ορόφων σε 6 ημέρες

Article featured image
Article featured image

Εργαλεία, όργανα, τρόφιμα, ακόμη και ολόκληρες πολυκατοικίες μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσω της τεχνολογίας των τρισδιάστατων εκτυπωτών.

Σήμερα, κινεζικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εταιρεία στην Κίνα χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή προέβη στην κατασκευή πολυκατοικίας έξι ορόφων μέσα σε έξι μόνο ημέρες.

Ο εκτυπωτής έχει ύψος επτά μέτρων, πλάτος δέκα μέτρων και μήκος 152 μέτρων και εκτυπώνει ένα μείγμα από ανακυκλωμένα κατασκευαστικά απόβλητα, γυαλί, μέταλλο και τσιμέντο, το οποίο πετάγεται σε μορφή σπρέι στον τοίχο, ένα στρώμα κάθε φορά, έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα τοίχου.

Ο δημιουργός του εκτυπωτή δήλωσε στην κινεζική τηλεόραση ότι η πολυκατοικία έξι ορόφων και εμβαδού 1,100 τετραγωνικών μέτρων κτίστηκε σε έξι ημέρες. «Κτίζαμε έναν όροφο κάθε μέρα», είπε, και σημείωσε ότι το κόστος κατασκευής είναι κατά 20-50% χαμηλότερο, ενώ το τελικό προϊόν είναι πιο σταθερό από τα συμβατικά.



Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία υλικών, οργάνων ακόμη και τροφίμων. Η τεχνολογία του τρισδιάστατου εκτυπωτή θυμίζει εκείνην στη θρυλική σειρά Star Trek, όπου μηχανές δημιουργούσαν οτιδήποτε χρειαζόταν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου, ακόμη και φαγητό.

Το 2014 για πρώτη φορά οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ΔΔΣ κατάφεραν να εκτυπώσουν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή που βρίσκεται στο Σταθμό ένα αντικείμενο με οδηγίες που έλαβαν μέσω email από τη Γη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ