«Σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών και αυξάνονται οι μισθοί»

«Σταματούν οι κατασχέσεις κατοικιών και αυξάνονται οι μισθοί. Έτσι θα επιστρέψει η ελπίδα», είναι ο τίτλος συνέντευξης της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, στην ιταλική La Repubblica.


Article featured image
Article featured image

«Η πρώτη κίνηση της κυβέρνησής μας θα είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση τής ανθρωπιστικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Άδεια από την τρόικα; Δεν χρειαζόμαστε. Πρώτον διότι δεν την αναγνωρίζουμε ως νόμιμο όργανο για να διαπραγματευθούμε. Και διότι το πρόγραμμά μας εξηγεί καλά, σημείο προς σημείο, πώς θα χρηματοδοτήσουμε τις παρεμβάσεις μας», αναφέρει η Ν. Βαλαβάνη.  

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση ζητά από τους πιστωτές της την περικοπή του χρέους, «κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2009, όπως παραδέχθηκαν και οι ιθύνοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανό αίτημα των δανειστών για νέες περικοπές, απαντά ότι «η χώρα δεν θα δεχθεί τέτοιου είδους επιβολές, διότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για επανάκτηση της αξιοπρέπειας και για να ξαναδοθεί, στους ανθρώπους, λίγη ελπίδα».  

Επισημαίνει ότι θα σταματήσουν οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί των κατοικιών, θα αυξηθεί ο κατώτερος μισθός, και θα επανασυνδεθεί το φως στις φτωχές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, καθώς «πρόκειται για δέσμευση πολιτισμού».

Όσον αφορά στην εξεύρεση πόρων, αναφέρει ότι «θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που δεν κατέληξαν στη διάσωση των τραπεζών και αναμένεται, παράλληλα, και η αποδέσμευση ευρωπαϊκών πόρων». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ