Αγώνας κωπηλασίας σε ... γυμναστήριο της Λινόπετρας

Κωπηλασία στο ….κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Λινόπετρας διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού.



 


Article featured image
Article featured image

Διεθνή Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας ή Indoor Rowing, όπως είναι ευρέως γνωστό το συγκεκριμένο άθλημα, διοργανώνει, στο πλαίσιο των «Λεμεσίων 2015», το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στις 16:30, στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Λινόπετρας, ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μεγάλη τιμή για τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, αλλά και για την Κύπρο γενικότερα αποτελεί η κάθοδος στο νησί για το συγκεκριμένο αγώνα δύο Ελλήνων ολυμπιονικών κωπηλασίας, του Βασίλειου Πολύμερου - χάλκινο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 και Αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008 - και της Χρύσας Μπισκιντζή - 6η θέση στο Πεκίνο το 2008.

Το αγώνισμα της κλειστής κωπηλασίας είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή του ολυμπιακού αγωνίσματος της κωπηλασίας, το οποίο διεξάγεται κυρίως σε κλειστές αίθουσες, εξου και ο όρος «Κλειστή», όπου αντί για βάρκες οι αθλητές χρησιμοποιούν ειδικά μηχανήματα (προσομοιωτές κωπηλασίας), τα οποία είναι γνωστά ως κωπηλατοεργόμετρα ή κωπηλατικές μηχανές.

Αυτός είναι ο τέταρτος αγώνας κλειστής κωπηλασίας που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού τα τελευταία χρόνια και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 250, ενώ από την Ελλάδα δήλωσαν ήδη συμμετοχή πέραν των 50 αθλητών, κυρίως από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο είναι επίσης, το ότι οι ηλικίες των συμμετεχόντων ποικίλουν και ξεκινούν από την ηλικία των 9 χρόνων μέχρι και την ηλικία των 70 χρόνων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ