Ποιές είναι οι πράσινες δουλειές;

Υπάρχουν πράσινοι περιβαλλοντιστές, οικολόγοι, χορτοφάγοι, φιλόζωοι κλπ, που δεν περιορίζονται στο να δηλώνουν την εναντίωσή τους στο «σύστημα» αλλά πιστεύουν πως υπάρχουν και σχετικές με την ιδεολογία τους δουλειές. 

 


Article featured image
Article featured image

Ασφαλώς δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αφού αυτή είναι η παντιέρα των παραγόντων που συνδυάζουν την «πρασινάδα» με την επιχειρηματικότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Κύπρου μας προσκαλεί σε διάλεξη με τίτλο «Πράσινα επαγγέλματα και πράσινη ανάπτυξη».



«Στα σημερινά προσωπικά και κοινωνικά μας αδιέξοδα, η πράσινη ανάπτυξη δίνει μία ελπιδοφόρο διέξοδο. Για την υλοποίησή της απαιτείται η ανάπτυξη μίας ικανής αλυσίδας πράσινων επαγγελμάτων. Από τον εκπαιδευτικό μέχρι τον οικονομολόγο και από τον δικηγόρο και τον μηχανικό μέχρι τον αγρότη, όλοι μπορούμε με απλούς τρόπους να ζήσουμε τη χαρά της στροφής μας προς τα πράσινα επαγγέλματα» μας πληροφορεί η πρόσκληση.

Οι διοργανωτές πιστεύουν μάλιστα πως ειδικά για τους νέους μας, ο χώρος της πράσινης ανάπτυξης μπορεί να δώσει μία σειρά από εναλλακτικές και ποιοτικές λύσεις εργοδότησης.

Στη διάλεξη, αναφέρουν, θα παρουσιαστεί με παραδείγματα ο τρόπος εφαρμογής των πιο πάνω.



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 στις 19:30 στην Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στην παλιά Λευκωσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ