Μάθετε για τη γιόγκικη διατροφή [στους Πυρήνες του Φωτός στη Λεμεσό]

Τα οφέλη της εξάσκησης της γιόγκα είναι πολλά και γνωστά. Ποια διατροφή ενδείκνυται να τη συνοδεύει;

 


Article featured image
Article featured image

Ένα τρίωρο σεμινάριο πάνω στη γιόγκικη διατροφή με την Κορίνα Κονταξάκη και τον Αθανάσιο Παναγή θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή στο κέντρο «Πυρήνες Φωτός» στη Λεμεσό.

Τη διατροφή εκείνη που «όχι μόνο διατηρεί το σώμα μας υγιές αλλά βοηθάει και την πνευματική μας ανάπτυξη».



Οι αρχαίοι γιόγκις είχαν αναπτύξει διατροφικές συνήθειες που επικεντρώνονταν στην νοητική ανάπτυξη. Χιλιάδες χρόνια μετά, οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι η διατροφή επηρεάζει τις ορμονικές και τις νοητικές μας λειτουργίες:

«Είμαστε ότι τρώμε», «σκεπτόμαστε όπως τρώμε», «αναπτυσσόμαστε ανάλογα με το πως τρώμε» λέμε συχνά.

Τι και πώς πρέπει να τρώμε για να γίνει η διατροφή σύμμαχος στην καθαρότητα του νου; Ποιες διατροφικές συνήθειες αποσπούν το νου και αποδυναμώνουν το σύστημα; Από πού παίρνουν τις πρωτεΐνες τους οι χορτοφάγοι; 

Η Κορίνα Κονταξάκη διδάσκει Γιόγκα, διαλογισμό και φιλοσοφία της γιόγκα. Είναι η δημιουργός του YogaLife – ένας χώρος στη Λάρνακα αφιερωμένος στην εκπαίδευση στη γιόγκικη καθημερινότητα μέσω τάξεων γιόγκα, σεμιναρίων, διαλογισμού, φιλοσοφικών συναντήσεων.

Έχει ζήσει σε άσραμ (κοινόβιο αφιερωμένο στην πνευματική ανάπτυξη) για μεγάλα χρονικά διαστήματα όπου έχει αναλάβει τη διδασκαλία γιόγκα, διαλογισμού, αλλά και άλλες πρακτικές εργασίες όπως μαγείρεμα, επιτήρηση διατροφής, εργασίες γραφείου, κ.α.



Ο Αθανάσιος Παναγή είναι θεραπευτής και πνευματικός δάσκαλος. Είναι δημιουργός και καθοδηγητής της ομάδας «Πυρήνες Φωτός» που ασχολείται με συμπαντικές θεραπείες και εναρμονίσεις. Στο παρελθόν ήταν επαγγελματίας σεφ. Κάνει προσωπικές θεραπείες, και δίνει σεμινάρια και ομιλίες για πνευματική ανάπτυξη, αυτογνωσία, την ισορροπία των ενεργειακών κέντρων και την βίωση της πέμπτης διάστασης. Επίσης εκπαιδεύει μελλοντικούς θεραπευτές.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο κέντρο «Πυρήνες Φωτός» που βρίσκεται στην οδό Φειδίου 14Α, στην περιοχή Νάαφι στη Λεμεσό.

Η συμμετοχή με γεύμα είναι στα 40 ευρώ, για τα μέλη «Πυρήνες Φωτός» και «YogaLife» 30 ευρώ και για τα μέλη του «Yoga Step by Step» 15 ευρώ.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 99312710 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ