Ζητούνται εθελοντές για βοήθεια στα ελληνικά νησιά

Η προσφυγική κρίση στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στη Λέσβο κορυφώνεται και η Κύπρος συμπαραστέκεται.

 


Article featured image
Article featured image

Μία ομάδα πολιτών από την Κύπρο δημιούργησε την εθελοντική οργάνωση «Cyprus Cares» με σκοπό την παροχή εθελοντικής βοήθειας στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία.

Η οργάνωση αποτελείται τόσο από Κύπριους όσο και ξένους συμπολίτες μας που ζουν εδώ και σκοπός της είναι «να συντονίζει, να οργανώνει και να υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων από την Κύπρο που επιθυμούν να βοηθήσουν τις ελληνικές κοινότητας και τους πρόσφυγες».

Όπως σημειώνεται στο «καταστατικό» της οργάνωσης, οι επηρεαζόμενες ελληνικές κοινότητες υποφέρουν αρκετά από την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων και χρειάζονται επίσης στήριξη.

Οι πρόσφυγες, προστίθεται, δεν είναι μόνο από τη Συρία αλλά από διάφορα γεωγραφικά σημεία όπου πραγματοποιούνται διενέξεις ενώ ιδιαίτερα στη Λέσβο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια επί του εδάφους της, για προετοιμασία και σερβίρισμα φαγητού, διανομή ρούχων, στήσιμο των χωρών φιλοξενίας κλπ.

Το «Cyprus Cares» μπορεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως.

«Είστε κομμάτι της Κύπρου και γνωρίζουμε πως θέλετε να βοηθήσετε» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Για επικοινωνία με εθελοντές μπορείτε να στέλνετε στο cypruscares@gmail.com ή να επισκεφθείτε τη φεϊσμπουκική σελίδα της ομάδας εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ