Κλαίει επειδή δεν δέχεται άλλους πρόσφυγες [βίντεο]

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Σουηδίας την ώρα που δήλωνε πως η χώρα της δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες.




Article featured image
Article featured image

Από την αρχή του 2015 η Σουηδία έχει δεχτεί 190 χιλιάδες πρόσφυγες και υπήρξε μία από τις πιο δεκτικές χώρες στην υποδοχή τους. Τα όρια, ωστόσο, τώρα στένεψαν.

«Χρειαζόμαστε μια «παύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λόφβεν, σε κοινή συνέντευξη με την Πράσινη αναπληρώτρια υπουργό, τονίζοντας ότι προς το παρόν η Σουηδία θα συμμορφωθεί με το «ευρωπαϊκό ελάχιστο», όπως το ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.   

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην Ε.Ε., λέγοντας ότι απέτυχε στην κατανομή των προσφύγων και σημείωσε ότι η χώρα του αναγκάζεται να προσαρμόσει τη σουηδική νομοθεσία, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες.

«Με πονάει που η Σουηδία δεν είναι πλέον ικανή να δεχθεί αιτούντες άσυλο στο υψηλό επίπεδο που το κάνει σήμερα, αλλά απλώς δεν μπορούμε πλέον», είπε.   

Η Άζα Ρόμσον δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνηση της, εκφράζοντας τη διαφωνία της και κάνοντας λόγο για μια «κακή απόφαση». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ