Η Πέτρα του Ρωμιού σήμερα

Τρεις υπέροχες σημερινές φωτογραφίες από την Πέτρα του Ρωμιού ανήρτησε στο προφίλ του ο Χαμπής Τσαγγάρης ο Χαράκτης.

 


Article featured image
Article featured image

Τι κι αν είναι Δεκέμβρης, το κρύο έσφιξε και ο ήλιος βγάζει δόντια. Οι θάλασσες του νησιού μας εξακολουθούν να είναι απίθανες και εξαιρετικά ελκυστικές, άσχετα αν κανείς είναι ή όχι χειμερινός κολυμβητής.

Πόσο θεραπευτικό είναι, αλήθεια (και) αυτή την εποχή να κάνεις μία απλή βόλτα πλάι στο κύμα, να εισπνεύσεις λίγο ιώδιο, να ρεμβάσεις χωρίς παρεμβολές το ατέλειωτο και βαθύ μπλε.

Δείτε, για παράδειγμα, τις παρακάτω σημερινές φωτογραφίες από την Πέτρα του Ρωμιού που ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης, Χαμπής Τσαγγάρης ο Χαράκτης από την Ανώγυρα.

Υπενθυμίζεται πως η ονομασία «Πέτρα του Ρωμιού», εκτός από τη σύνδεσή της με την αρχαία ελληνική μυθολογία ως το μέρος όπου η Θεά Αφροδίτη αναδύθηκε από τα κύματα, σχετίζεται και με τον εμβληματικό βυζαντινό ήρωα Διγενή Ακρίτα, ο οποίος, σύμφωνα με τον θρύλο, κράτησε τους Σαρακηνούς Άραβες που ετοιμάζονταν να λεηλατήσουν το νησί μακριά. Με το ένα χέρι, λέγεται, πιάστηκε από την οροσειρά της Κερύνειας σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Πενταδάχτυλο και με το άλλο χέρι σήκωσε έναν τεράστιο βράχο, αυτόν που βρίσκεται στην περιοχή, και τον πέταξε στη θάλασσα εναντίον των Σαρακηνών.

Έστω και μέσω της οθόνης σας, απολαύστε:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ