Απάτη στο κυπριακό ίντερνετ με δήθεν σκυλάκια που χαρίζονται

Το ανεπτυγμένο φιλοζωικό συναίσθημα αρκετών συμπολιτών μας σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι με σκοπό να αποσπούν χρήματα.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν περνά σχεδόν μέρα που από το τάιμλάιν μας να μην εμφανιστεί ανάρτηση με αδέσποτα ή χτυπημένα σκυλάκια και γατάκια που χρειάζονται τη ζεστασιά ενός σπιτιού κλπ.

Καλό θα ήταν ωστόσο να είμαστε λίγο καχύποπτοι, μιας και τσαρλατάνοι πήραν χαμπάρι την ευαισθησία της κοινής γνώμης στο θέμα και μετά από αριθμό αρκετών καταγγελιών, η Αστυνομία Κύπρου εφιστά την προσοχή του κοινού στις ηλεκτρονικές του συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναρτώνται ανακοινώσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, ότι δήθεν χαρίζονται σκυλάκια. Εάν οι χρήστες επιδείξουν ενδιαφέρον, τότε μέσω chat, έρχονται σε επαφή με άτομα, τα οποία τους αναφέρουν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό και για να τους αποστείλουν αεροπορικώς τα σκυλάκια, χρειάζονται χρήματα ως έξοδα αποστολής.

Όταν ο χρήστης εξαπατηθεί και αποστείλει το χρηματικό ποσό που του ζητήθηκε, τότε επικοινωνεί τηλεφωνικώς μαζί του άλλο πρόσωπο, το οποίο του ζητά επιπλέον χρήματα ως ασφάλεια του ζώου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, του αναφέρει ότι διαπράττει αδίκημα αν δεν προβεί στο επιπλέον έμβασμα που του ζητείται.

Το κοινό καλείται λοιπόν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του και να προβαίνει σε σχετικούς ελέγχους προτού εμπιστευθεί άγνωστά του πρόσωπα ή αποστείλει οποιαδήποτε χρηματικά ποσά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ