Τα βραβεία φωτοδημοσιογραφίας της χρονιάς [58α World Press Photo]

Απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία φωτοδημοσιογραφίας στον 58ο διαγωνισμό World Press Photo.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο βραβείο απέσπασε μία εικόνα με κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα.

Ο λόγος για την φωτογραφία του Δανού Μαντς Νίλσεν με δύο ομοφυλόφιλους σε μια τρυφερή στιγμή στην Αγία Πετρούπολη (κεντρική φωτογραφία).

Η επικεφαλής της επιτροπής σχολιάζοντας την φωτογραφία είπε: «Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την φωτογραφία: Η νικητήρια εικόνα θα έπρεπε να είναι υψηλής αισθητικής, να έχει περιεχόμενο και τη δυνατότητα να γίνει είδωλο. Αυτή η φωτογραφία έχει δυναμική αισθητική και είναι ανθρώπινη».



Δείτε πιο κάτω όλες τις εξαιρετικές και βραβευμένες πλέον φωτογραφίες:

 



Το ματωμένο οικογενειακό τραπέζι στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας, από τον Sergei Ilnitsky του European Pressphoto Agency απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία General News Singles (EPA/SERGEI ILNITSKY / EPA)

 



Η φωτογραφία του Pete Muller απέσπασε το πρώτο βραβείο για την κατηγορία General News Stories, στην οποία απεικονίζεται ιατρικό προσωπικό που προσπαθούν να επαναφέρουν στην απομόνωση τον ασθενή που έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Εμπολα στη Σιέρα Λεόνε. (AP Photo/Pete Muller/Prime for National Geographic/The Washington Post)

 



Το πρώτο βραβείο για την κατηγορία «Πορτραίτα» απέσπασε η φωτογραφία της Raphaela Rosella, η οποία δείχνει την Laurinda να περιμένει το λεωφορείο για το σχολείο, φορώντας το αγαπημένο της μωβ φόρεμα. REUTERS/Raphaela Rosella/Oculi/World Press Photo/Handout via Reuters

 



Το δεύτερο βραβείο για την κατηγορία «Καθημερινές Ιστορίες (Daily Life Stories)» απονεμήθηκε στον Sarker Protick, όπου δείχνει τον “John να φοράει το καπέλο του παππού του» (AP Photo/Sarker Protick)

 



Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Spot News Single για τον φετινό διαγωνισμό φωτοδημοσιογραφίας στο World Press Photo. Συγκλονίζει η εικόνα ενός κοριτσιού κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη. (AFP Photo/Bulent Kilic)

 



Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία General News Single. Ο ιταλός φωτογράφος Massimo Sestini, αιχμαλωτίζει το δράμα των μεταναστών σε ένα πλοιάριο 20 μίλια βόρεια της Λιβύης (AP Photo/Massimo Sestini)

 



Η Αμερικανίδα φωτογράφος Darcy Padilla, του Agence Vu κέρδισε το πρώτο βραβείο για τον φάκελο «Family Love 1993-2014 - The Julie Project» και την κατηγορία Long Term Projects. (EPA/DARCY PADILLA / AGENCE VU)

 



Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Contemporary Issues Singles στον φωτογράφο από την Κίνα Ronghui Chen για την εικόνα δείχνει έναν βιομηχανικό εργάτη 19 ετών, γύρω του χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και κόκκινη πούδρα στον αέρα (AP Photo/Ronghui Chen, City Express)

 



Φωτογραφία της Αμερικανίδας Ami Vitale, απέσπασε το δεύτερο βραβείο για την κατηγορία Nature Singles(EPA/AMI VITALE / NATIONAL GEOGRAPHIC)

 



Πρώτο βραβείο για την κατηγορία Nature Singles. Μια μαϊμού στο τσίρκο κρύβεται όταν βλέπει τον θηριοδαμαστή να πλησιάζει. Φωτογραφία του Yongzhi Chu (AP Photo/Yongzhi Chu)

 



Οι τρεις σχολικές στολές ανήκουν σε αγνοούμενα κορίτσια απεικονίζονται στην φωτογραφία της Glenna Gordon, η οποία απέσπασε το δεύτερο βραβείο για την κατηγορία General News Stories. Στις 14 Απριλίου του 2014, περίπου 300 κορίτσια απήχθηκαν από σχολείο στη Νιγηρία από την Μπόκο Χαράμ. (EPA/GLENNA GORDON EDITORIAL USE ONLΥ)


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ