Σας παρακολουθούν μέσω Whatsapp;

Ένα απλό κομμάτι λογισμικού χρησιμοποιούν οι χάκερ για να παρακάμψουν τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Whatsapp.

 


Article featured image
Article featured image

Το λογισμικό εκμεταλλεύεται ένα «ελάττωμα σχεδιασμού» που επιτρέπει σε άλλους χρήστες να γνωρίζουν αν κάποιος είναι online ή offline.

Αυτό επιτρέπει την παρακολούθηση του status ενός χρήστη, καθώς επίσης και τις αλλαγές στις φωτογραφίες προφίλ, τις ρυθμίσεις απορρήτου ή τα μηνύματα status κάθε χρήστη, ακόμη κι αν έχουν επιλέξει την πιο αυστηρή επιλογή προστασίας.

Όταν ένας χρήστης του Whatsapp απενεργοποιεί ρυθμίσεις όπως η «last seen», οι άλλοι χρήστες εξακολουθούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι βρίσκονται online αν έχουν κάποια συνομιλία μαζί τους, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Ο Ολλανδός προγραμματιστής Maikel Zweerink δημιούργησε το λογισμικό, όταν παρατήρησε αυτό το «κενό». Μόλις κατεβάσει κανείς το λογισμικό, αυτό αποκαλύπτει ένα χρονοδιάγραμμα της online κατάστασης του χρήστη που παρακολουθείται και μπορεί να το συγκρίνει με αυτό κάποιου άλλου.

«Οι ρυθμίσεις ασφαλείας στο Whatsapp δίνουν την εντύπωση ότι παρέχουν πλήρη έλεγχο του status του χρήστη, ωστόσο επηρεάζουν μόνο ένα πολύ μικρό πεδίο» αναφέρει ο ίδιος στο blog του, κάνοντας λόγο για «σχεδιαστικό λάθος».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ