Πολιτικοποιημένο... χαλλούμι

Το τουρκοκυπριακό βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται πως η κυπριακή κυβέρνηση πολιτικοποιεί το θέμα του… χαλλουμιού. Προσθέτει επίσης πως αυτό θεωρείται «ανησυχητικό» και «απαράδεκτο» και προσθέτει πως σε ό,τι αφορά την κατοχύρωσή του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να λάβει υπόψη τις «πραγματικότητες» στην Κύπρο. 


Article featured image
Article featured image

Σημειώνοντας πως το χαλλούμι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και οικονομικά προϊόντα των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων, αναφέρει πως είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο των ΜΟΕ και πως ένας μηχανισμός επίλυσης του ζητήματος του χαλλουμιού μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα θέματα.



Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, για το θέμα αυτό μπορεί να ιδρυθεί ένας μηχανισμός στον οποίο να μην έχει λόγο η πολιτική. Όπως αναφέρει, το ίδιο το Επιμελητήριο δεν έχει ενδοιασμούς να υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου στα κατεχόμενα από μια Αρχή που να μην έχει σχέση με την πολιτική, που να συνεργάζεται με έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, όπως είναι το ίδιο το Επιμελητήριο ή ένας μηχανισμός που να καθοριστεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ