Νέα ρεκόρ για Dow Jones μετά τη συμφωνία της Ελλάδας στο Eurogroup

Χάρη στη συμφωνία μέσα από την οποία η Ελλάδα κέρδισε παράταση της δανειακής σύμβασης, ο δείκτης στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, αφού ταλαντεύθηκε αρκετά, κινήθηκε τελικά ανοδικά και οδηγήθηκε μάλιστα σε νέα ρεκόρ -το τελευταίο ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 26 του περασμένου Δεκέμβρη.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναμενόταν, η συμφωνία μεταξύ της μαχόμενης και των Ευρωπαίων πιστωτών της, ανακούφισε τους πιστωτές, αφού τυχόν αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία θα μπορούσε να είχε στείλει μεγάλες δονήσεις στις αγορές, σε μια εποχή μάλιστα που η Ευρώπη προσπαθεί να αναβιώσει την περιφερειακή οικονομία της.

 

Αναλυτικά οι δείκτες στη σημερινή συνάντηση της Wall Street:

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ και έκλεισε στις 18.140,44 μονάδες, με άνοδο 154,67 μονάδών ή +0,86%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας κατέγραψε άνοδο +0,63% μονάδων και έκλεισε στις 4.955,97 μονάδες, κερδίζοντας +31,27 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε επίσης ένα νέο ρεκόρ και έκλεισε στις 2.110,30 μονάδες, ενισχυμένος κατά 12,85 μονάδες ή +0,61%.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ